42 vac çift devirli motor

yugedik

Üye
Katılım
8 Ocak 2011
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
47
arkadaşlar elimizde 3 faz 42 volt ac çift devirli bir motorumuz var.Aslında vardı demek daha doğru yanmıştı sarıma gönderdiler adam saramamış başka bir yere gitti(Azerbaycan bakü)ordaki arkadaş bu motorun aynısından bir tane daha varsa bana getirin sargı bağlantısına bakayım demiş ve bende mecburen bir motor daha gönderdim.
şimdi sizden öğrenmek istediğim konu ben motorun teknik bilğilerini versem usta bunun sargı şemasını çıkarabilirmi yada çizmeye zamanı olan bir arkadaş bana bunu çizebilirmi?
teşekkür ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
çıraktır o :D

bir ustaya sargısız motor götürdüğünüz zaman hesabını yapıp sarması lazım herkes yapar öyle sarımı ,,

başka bi arzusu varmıymış onuda sorun aynı motordan bir tane daha isteyecek ona bakarak saracak he ?
 
bahsi gecen motor özel sarımlı bir motor tahminim. kaldıki piyasada bolca kulanılan motor dahi olsa daha önceden kaydı ve sarım künyesi olması gerekir . kayıt yaperken sipir sayısı hatve telcapı bağantı şekli vesayre sargılar sökülürken notalınır . bazı durumlarda patlaklar gibi ucların patlamasından dolayı bağlantıyı cıkatmak münkün olmayabilir. önceden sarılmış motorlarla kıyaslama yapılır. bu motorun sarımında hata yapılmış anadığım kadarıyla . ikinciye sarım yapıcak kişi daha önceden aynı motordan sarma dıysa birebir bir motoru yanyana getirip hata bağlantılarınıda acıp degerlen dirmesi normaldir.
 
yıldız senin dediğin türkiye şartlarında oluyor burada işler biraz farklı ben k.maraşta her türlü motoru sardırıyordum usta dediğin gibi sökerken defterine motorun künyesini çıkarıyordu.beni arayan bir ustada görmedim bu motor nasıl çalışıyor diye,
dc motordan tutunda tachoya kadar sardıryorduk

110 kw 3000 rpm motoru 5 defa sardık diye gönderdiler motor daha üçgene geçemeden yanıyor:)
6 defada motor normal çalıştı.
bu motor dan zaten ümidimi kestim artık çalışmaz,inşallah ikinci motoruda kendileri bozmaz.
inşallah motorlar elime geçerse tr ye gelirken yanımda getirir maraşta sardırırım.
 
yusuf bey motor hakkında bıraz bılgı lazım. sımdı ıkı cesıt cıft devır sarımı vardır. bırıncısı bır devrın uzerıne ıkıncı devır sarılır. yanlıs hatırlamıyorsam yıldız baglantısı klemensten degılde ıcten yapılır.

ıkıncısı ıse dahlender sarımdır kı sarımı çok karısık ve zordur. k.maraşta bu sarımı yapa bilecek bir insan varmıdır bilemem. bende osmanıyelıyım cunku :D
en başında motorda kaç tane uc vardı 6 mı 12 mı...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst