40 odalı bina için internet

ademcelik

Profesyonel Üye
Katılım
26 Tem 2008
Mesajlar
2,334
Puanları
656
Yaş
41
merhaba arkdaşlar.
40 odalı bir binamız var. her odada 1 adet telefon prizi bulunmakta. kablolar 0,5mm çifti ile döşenmiş. şimdi bizim yapmamız gereken bu binamızda internet bağlantısı kurmamız. önerileriniz nelersir.
 
telefon kabloları ile data iletişimi sağlıyamazsınız yeniden data kablosu döşemeniz gerekir birde muratın dediği gibi access point koyabilirsiniz
 
cevaplarınız için teşekür ederim.

birbiri ile wireless ile bağlanan 4 yada 5 access point kurmayı düşünüyorum bu şekilde sistem kurabilirmiyiz?. sadece bir yerde cat 6 kablosu çekili. diğer yerler için tekrar kablo çekmek zor.
 
Telefon kablolarini kullanarak ta yapabilirsiniz ancak bu is icin kullanilacak ozel modemlere ihtiyaciniz olacak. Bu sistem ADSL hizinda olabilir.
Yada merkeze bir server kurarsiniz ve bilgisayarlardaki 56k modemleri kullanarak 56k lik baglantida kurabilirsiniz.
Tabi bu iki yontemin kurulum maliyeti yuksek, bakimi ve kurulumu zor olur. Sadece elimizdeki secenekleri degerlendirmek adina yazdim.

Bu acidan en hesaplisi ve kolay kurulani her kata bir tane yada deneme sonucu olumlu olur ise iki kata bir tane olacak sekilde access pointlerle yapilanidir.
 
Mutlaka Kablolu olması gerekmıyorsa her kata wireless dağıtıcı koyabilirsiniz
sadece katlar arası cat5 kablo çekmeniz yeterli

Hepsiburada.com : AIRTIES AP302 54 Mbps ACCESS POINT | Bilgisayar

not: marka Tavsiyem degildir örnek olması için ekledim

katılıyorum Hem kurulumu cok daha kolay.. kablolar ıle o kadar ugrasmazsınız.. malıyet bakımından bıraz fazLa tutabılır.. toptan almayı tercıh ederseniz indirimde yapıLabılır
 
peki arkadaşlar telefon kablolarını söküp yerine hem telefon hemde data kablosu çeksek yapabilirmiyiz?
 
ewt olabilir su an okudugum okulda o sıstem kullanılıuyor. her sınıfta telefon prızlerının oldugu yerde jaklar war ethernet kabloları oraya takılıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,144
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst