4 Sensörlü Şifreli Güvenlik Sistemi

PICMAN

Üye
Katılım
13 Ocak 2009
Mesajlar
23
Puanları
1
Merhabalar, sizlere 2005 yılında tasarladığım Şifreli Güvenlik Sistemi devresini paylaşıyorum


Bu devre ile 4 adet sensör kontrol edilip, herhangi bir alarm durumunda ise 10 sn şifre girilmediğinde alarm kontağını çekerek alarm vermektedir. Sistemi ilk açtığınızda sistem reset durumunda olduğu için şifre girişi yapacaktır. Şifreyi kaydettikten sonra ana ekranda Alarm Pasif yazacaktır. * tuşu ile alarm aktif hale getirilir. # tuşu ile şifre değiştirilir .Şifre giriş işlemleri 5 basamaklıdır ve mutlaka 5 basamak girilmeliidir.

* tuşuna basıp şifreyi doğru girdikten sonra ise sizden Alarm Modu isteyecektir
1 Tuşu: Tüm sensörleri aktif yapar
2 Tuşu: Sadece kapı sensörünü aktif yapar.
Alarm modu seçtikten sonra alarm 15sn içinde Aktif Olacaktır.

Alarm Aktif olduktan sonra seçilen mode göre sensörleri test edecektir. Sensör girişleri Normalde Kapalı kontaktır. Yani kapalı kontak olduğu için optonun çıkışında pice 0 seviyesi gidecektir. Herhangi bir alarm durumunda sensör açık kontak verir ve 10sn içinde şifrenin doğru girilmesi gerekiyor. Eğer şifre girilmez ise 10 sn sonra alarm çıkışı 2dk süre ile aktif kalır.

Alarmı Pasif yapmak için * tuşuna basılır ve şifre girilir. Alarm Aktif iken herhangi bir şekilde elektrik kesintisi olur ise, tekrar elektrik geldiğinde En son ayarlanmış mod da çalışmaya devam eder.

Sensör1: Kapı Sensörü
Sensör2: Yangın Sensörü
Sensör3: Gaz Sensörü
Sensör4: Hareket Sensörü

Şemada gösterilen sensör girişlerine ise ilgili sensörlerin kontakları bağlanacaktır. Devre ters mantıkla çalışır, yani kontak kapalı ise normal durum kontak açık devre ise alarm durumu olarak algılanır.

Not: PIC16F877 nin 8. pini (PortE.0) Şifre resetleme pinidir. Bu pin 4,7 k ile 5V a bağlıdır. Eğer şifre unutulması durumunda bu pin şasedeyken devre açılırsa yeni şifre isteyecektir...

Yönetici Notu: Paylaşılan dosya, dosya paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.


Bu devreyi ilerde 876 lı ve Membrane Switch li yeni bir versiyona çevireceğim. ;)
 
tasarım dersi için bi konu arıyodum sanırım buldum:))
 
Emeğine sağlık teşekkürler. Bir de sana şematiği hangi programla çizdiğini sorabilir miyim? Çizdiğin programda simülasyon özelliği var mı?
 
açık devre şeması görüntülenmiyor jpg veya başka bi formatta verirmisin. teşekkürler.
 
ellerine saglik guzel olmus. peki bu programin BAS dosyasi uzantisi var mi?
 
emeğine sağlık ve teşekkürler böyle bir şeye ihtiyacım vardı çok teşekkürler... hayırlı çalışmalar..
 
s.a üstatlar bu programı bende yapıyorum ancak ıcınde bas osyası yok program fark etmez sadece bu programın yazılımını gorebılecegım bır dosya lazım
 
s.a üstatlar bu programı bende yapıyorum ancak ıcınde bas osyası yok program fark etmez sadece bu programın yazılımını gorebılecegım bır dosya lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst