3D Yazıcı Nasıl Yapılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Aleyda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aleyda

Üye
Herkese merhaba!

Son zamanlarda 3D baskıya ilgi duymaya başladım ve kendi yazıcımı yapmayı denemek istiyorum. Step motorların hassas kontrol için önemli bileşenler olduğunu duydum. Step motor seçimi konusunda önerileriniz var mı? Çeşitli step motorlar sunan bir web sitesi buldum, skysmotor.co.uk; oradan satın almayı önerir misiniz? Ayrıca, 3D yazıcı yaparken başka hangi önemli bileşenlere dikkat etmeliyim? Paylaşımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum! Teşekkürler!

hazır arduino kitleri var bununla ilgili oradan elektroniği halledersin şahin rulman gibi firmalardan kızak vida gibi malzemeleri halledebilirsin yazılım içinse marlin yazılımını kullanmanı öneriririm c tabanında 3d yazılımı arduinoyla çalışıyor ilk yazıcımı bu şekilde yapmıştım ben

Atölyende ne tür alet ve ekipman var bilmiyorum. Eğer iyi donanımlı bir atölyen varsa, sıfırdan bir 3B yazıcı yapabilirsin tabi.

Eğer iyi donanımlı bir atölyen yoksa, kendin yapman çok zor olur. Sürekli sanayiye gidip iş yaptırman gerekir, masraf yapman gerekir. Herşey uzun sürer ve hevesin kaçabilir.

Yeni veya ikinci el bir Creality Ender alırsan, sonra da bu cihaz üzerinde iyileştirmeler yaparsan, 3B yazıcı işini bütün yönleriyle öğrenmiş olursun.

Step motor konusuna gelince, 3B yazıcılarda kullanılan step motorlar aşağı yukarı birbirinin aynısıdır. 4 kablolu (iki sargılı) ve 1.8 derece açılı motorlar. İstenen torka göre değişik boyutlarda bulmak mümkün. Sürücü olarak da gene akım kapasitesi düşük, gürültülü ucuz sürücülerden, tamamen sessiz çalışan ve yüksek akım kapasitesine sahip pahalı sürücülere kadar geniş bir yelpaze var.

Türkiyede bir şeyi yapmak almaktan çok daha pahalı. Üstüne bir de yaptırmak için bir sürü insanın kahrını çekiyorsunuz.
Bir anım aklıma geldi; çamaşır makinesine spider yaptıracağım. O zaman ev yaparım, bina dikerim diyen tornacılar 10.000tl fiyat isteyerek, boş vakitlerinin olmadığını söylediler.
Sonra sağ olsun memet usta diye birisi, olmaz ama seni kırmayayım dedi. Ölç biç getir.
14 gün dükkanında saatlerce bekledim. İşi bitsin benimle ilgilensin diye.
Götür getir.... Yani yaptığımız işi eve götürüp deniyordum ve hataları düzeltiyorduk.
Sonuçta yaptık bitti. Çamaşır makinesinin boya işi, rulman değişimi, spider çeliği falan filan derken o zamanın parası 2500tl masraf yaptım.
Sanayide 1700tl dedikeri kıytırık çeliğin 3mm daha kalınını internetten kargo dahil 400tl gibi bir fiyata aldım.
Neyse. Cihaz çalıştı sonra birisi Ankara'dan gelerek satın aldı. Sonrasında videoyu izleyen onlarca kişi aradı. Dedim asla yapmam, bir kere olur o iş, oldu ve bitti...
Şimdi kendi kendime 3d yazıcı yapabilir miyim diyorum? Mümkün ama bu uğraşa asla girmem. Bir yerde insana cinnet getirtirler ve büyük şehirde değilsem sanırım alacağım sıfır makine fiyatını geçer.
Bizim insanımız maalesef çok ahlaksız oldu. Ben anlatsam çok şey anlatırım da boşa yazmak istemiyorum.
Cihaz da bu he, izlemek isteyenler 2x yaparlarsa vakitleri boşa gitmemiş olur.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri