37 ekran tüplü tv besleme kartı

danny79

Üye
Katılım
2 Tem 2015
Mesajlar
99
Puanları
1
Yaş
43
arkadaşlar 37 ekran tüplü tv besleme ölçümü nasıl yapılır .
 
yarabbim soruya bak:) hiç bir ayrıntı yok.
tv şase vs numarası ile netten cihazın şemasını indirir, onunla gösterdiği noktalardaki gerekn voltajların gelip gelmediğne bakarsın.
eğer stb dahil hiçbir tepki yoksa bu durumda önce ana sinyal jeneratorü ve trafo kısmından başlarsıhn. orayı çalıştırır da stb elde edersen de bu durumda diğer gerilimlerin gelip gelmediğinden emin olursun.
not. smps ünitelerinin doğrultulmamış kısımlarını avometreler okumaz. ölçüm yaparken dc kısımlarına bak.
ayrıca eht hattından uzak dur. çarpar. 25 kv üretir.
 
Kusura bakma yeni başlayan sorusu işte ..ama sora sora öğreneceğiz..multimetrenin ölçmediği ne var ve ne ile ölçülür ..
 
est.
dediğim gibi tv nin teknik kodu vs lazım. onunla şase şemasını bulup gerilimleri öğrenmeli. ve o tv de gerilimler doğru mu onu anlamalısın.
misal hepsinde standart 33,12 ve 5 v gerilmler var. bu 3 gerilim mutlaa olmalı. yoksa tv açılmaz. özellikle 5 v gelmiyorsa mcular çalışmaz. 12 v ise eht ve audioyuı çalıştırır. bu gibi tüm gerilimleri ve yerlerini bilmelisin. bu nedenle şema lazım.
 
elektroniğe yeni başlıyorsa tv den başlama derim önce kompanentlerin görevlerini ve çalışma prensiplerini öğren derim.Tv tamir etmek ustalık ve tecrübe işidir kendine veya cihaza zarar verebilirsin.
 
Sizin önerebileceğiniz yeni başlayanlar için video doküman var mı
 
binlerce döküman bulabilirsin aratma yaparsan tabii ki çünkü bilgi birikiminini bilemiyorum ne durumdasın kendine uygun bir sürü siteler var ayrıca MEGEP sayfaları size yardımcı olur
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst