30 Kw motora 4x16 mm2'lik kablo ile yol verme

Katılım
24 Ara 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
ya 30 kw lık motora 4X16 mm2 lik bir kablo ile nasıl yolverecez.motordan 6 tane sargı birde toprak kablosu geliyor.elimizde 4 damar kablo var ama motorda 7 tane uç var anlayamdım kusura bakmayın.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşım, az yukardaki yıldız/üçgen bağlantıdaki yorumunuzu okuduktan sonra , bu soruyu sormanızı anlıyamadım. Bahsettiğiniz motor; çift devirli yada yıldız/üçgen bağlanacaktır.
Sargıların omajını ölçerek uçları gruplandırıp, çift devırmı yoksa yıldız üçgenmı olduğuna karar vererek yol verme düzeneğini hazırlayarak çalıştırabilirsiniz...
 
Motorra direkt mi yol verecen yoks yıldız üçgen mi yo0lvereceksin. yıldız üçgen yol vereceksen aynı kablodan bir tane daha çekmen lazım. yazarmsın. ayrıca motor etiketi üzerindeki yıldız ve üçgen voltajlarıda yazarmısın
 
Hocam motora nasıl yol vereceksin önemli olan o, motoru direk çalıştıraçaksan veya hız kontrol cihazı ile yol vereceksen o kablo işini görür, fakat yıldız üçgen yol verip çalıştıracaksan aynı kablodan bir tane daha çekmen lazım, sana şimdiden kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst