Kademe kısmı doğrudur.30000 kademeden kasıt şudur.Diyelim ki bu cihaz 25 kvarlık.bu durumda 0,83 var hassasiyetle devreye giriyor demektir.yani bu cihaz 0,83 var endüktif çekebildiği gibi 1,66 var da çekebilir.Bu bobinin yapısı ve kontrolcü ile alakalıdır.Biz kapasitif basma durumlarında devreye şönt reaktör alıyoruz ya.Bunda da kontrolcü toplam gücün 30 000 de biri kadar güç kadar devreye alabildiği gibi,bu gücün katları kadar gücü de devreye alabiliyor demektir.Ortada gereksiz bir durum da yoktur.Oldukça gerekli bir durumdur.Ama anladığınız gibi,30000 tane kontaktör kullanılmıyor.Tristörün üzerinden maksimum geçen akımla minimum geçen akım arasında 30 000 kademe olması demektir.Yani bir musluktan geçen su miktarını düşünürsek.Musluğu çevirmemize göre 30 000 farklı debi ile su almamız gibidir.
Şimdi gelelim bu cihaz, ALRON tarafından üretilen cihaz mı yoksa taklidi mi sorusuna..Ben bu konuyu ALRON firması ile konuştum.Bana gerekli açıklamayı yaptı.Fakat benim bu konuda açıklama yapmam doğru olmaz.En doğrusunu Alron firması yetkililerinin yapmasıdır.Ki eminim yakın zamanda açıklama da yapacaklardır.