3 KATLI BINAYA 4 LÜ PANO

Ar1k4n

Üye
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
34
iyi aksamlar sevgılı elektrıkcı ustalarım sımdık yenı abonelık alacagım 3.katıma tanıdık bır elektrık ustası 3 katlı bınama 3 lü pano olmadıgı ıcın 4 lü taktı.Proje dosyamı yapan elektrıkcım ıse dıyorkı Tedaş 3 katlı bınaya 3 lü pano ıstıyor 4 luyu kabul etmez senın dosyan red edılır dıyor.Panoyu takan ustamsa öyle işmı olur kabul ederler dıyor 2 sının arasında kaldım varmı bır bılgısı olan yenı sistem bunu dıyormu

Bina: Müstakil 3 katlı
Elektrık Kurumu: Toroslar Edaş
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Müstakil yazısını yeni gördüm pardon. Kabul edilir sorun çıkartmamaları lazım.İlerde çatı katı yapacağım dersin :)
 
bende bunu dıyorum elektrıkcıye yok dıyor adam kabul etmıyorlar şaştım kaldım valla yarın tedaşı arayıp özellıkle soracam olur sıkıntı olmaz derlerse o elektrıkcıye ıyı laf edecem
 
tedaş panona bakmaz kaçlı diye sadece bağlantıları kontrol eder yangın röle vs varmı ona dikkat ediyorlar mühürlemeye gelen teknisyenler sıkıntı olmaz yani panonun kaçlı olduğu :)
 
Mühürlü sayaç panolarına elle boş olan pano içerisinden müdahale edilebilme imkanı var mı ona bakarlar sadece.
 
dosyayı hazırlayan elektrıkcı 200 tl ıstedı montaja başka bır elektrıkcı buldum 150 tl ye montaj ettı malzemeler dahıl acaba dıyrum kendısıne yaptırmadık dıye afedersınız puştlukmu yapıyor
 
50TL için Bu deve elli hendek geçer gibi geliyor bana. Projeci tedaşdaki aboneciyle kankaysa armutun sapı üzümün çöpü eyvah eyvah.

Neyse korkutmayayım sizi herşeyin hayırlısı siz olması gerekenleri yapın sorun çıkacağını sanmam.
 
yarın özellıkle tedaşı arayacam bu soru ıcın valla dogrursa amenna 4 lü panomu söker 3 lu taktırrım ama yalansa elektrıkcının çekecegı var :))
 
tedaşta maalesef bılgıv ermedı keşif ekıbı gelıp görur ona göre kararını verır dedı.

Peki bu gelen keşif ekibi tedaşın kendı memurumu yoksa özel muhendıslık fırmalarından gelen sıvıl memurmu
 
basit bir olayı orayı burayı arayarak mesele haline getirmek size sıkıntı verebilir, normal şartlarda pano iç bağlantıları nizami ise,kakr takılı ise hiçbir sorun olmaz. elektrikçin seni gereksiz korkutuyor. velev ki muayeneye gelen eleman senin elektrikçinin ahbabı ise ve bu nedenle muayeneyi olumsuz yazarsa amirine şikayet etmeni tavsiye ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst