3 katlı (400 m2) anaokuluna kombi sayaç gerekirmi

mexmem

Üye
Katılım
23 Eki 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
merhaba arkadaşlar
3 katlı ve 400 metrekare bir anaokulumuz var.1 yıldır faturalarımız cezalı geliyormuş ama farkında değilmişiz.projede kurulu gücümüz 17 kW görünüyormuş.15 kW ı geçtiğimiz için de reaktife giriyormuşuz ve dolayısıyla ceza ödüyormuşuz.bunları yazıyorum ama ne olduğu konusunda en ufak fikrim yok. birisi dedi ki bir dilekçe yazın okulunuza tedaştan gelsinler ölçüm yapsınlar.5 kW bile çıkmaz. zaten çalışan ahım şahım bir makine de yok.1 bulaşık bakinesi 2 buzdolabı 3 tv 4 bilgisayar ve ufak tefek bir iki alet daha.

bu konuda akıl verebilecek arkadaşların görüşlerini bekliyoruz.
 
size söylendiği gibi bölgenizdeki edaş a dilekçe ile başvurup güç tespiti yaptırın çünki edaş güç olarak projedeki ügücünüzü esas alıyor ve projenizde gücünüz yüksektir büyük ihtimalle..saygılar
 
Merhaba mexmem, Arkadaşım, elektrik sözleşme gücün eğer 8,5 KW' tı geçiyorsa çekilen güce göre kompanzasyon sistemi oluşturman gerekiyor. ( Bu şarttır )Bu yüzden cezaya giriyorsun. Yada çekilen gücün 8,5 kw' tan az ise güç değişikliğine gideceksin yani yeni proje ve yeni sözleşme yapacaksın. O zaman kompanzasyon panosuna ihtiyaç kalmayacaktır.
 
bu güce göre kombi sayaç taktırmalısın ve kompanzasyon sistemi kurmalısın yoksa boşuna iki kata yakın para ödersin
 
bir iş yerinin mevcutta büyük yada küçük olması önemli değil önemli olan işletmenin kurulu gücü ya 6 kw indirip (sözleşme yaparak) 3x10(80) saayaç takacaksın yada mevcut güce göre 3x20(100)amp sayaç takıp kompanze yaptıracaksın
 
eğer 9Kw'ı geçerse kompanzasyon şarttır.Eğer geçerse kompanzasyon panosu koyman lazım eğer geçmezse zaten kompanzasyon panosuna ihtiyacın kalmayacaktır.
 
tedaş a gidersen her prizi 300 w hesaplar .Halbuki bazı prizler hiç kullanılmaz.Gücünüzü çok fazla çıkartır.En iyisi siz küçük bi kompanzasyon panosu yaptırın.Endüktiften kurtulun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst