3 Kademeli Şalter Panodan Aydınlatma Kontrolü

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
156
Puanları
1
3 kademeli şalter ile, bir kademe doğrudan aydınlatma, diğer kademe sensör üzerinden besleme, üçüncü kademe enerjisiz olacak şekilde panodan aydınlatma kontrolü yapılabilir mi? Tercihe göre, tek kademede tüm armatür enerjisi kesilecek, tekinde devamlı yanacak, tekinde sensörlere enerji verilecek, onlar üzerinden armatürler beslenecek. Olmadı bir kontaktör ile elektrik verip kesilen 2 kademeli şalter ile, tek kademede armatürlere doğrudan, diğer kademeden sensörler üzerinden besleme, kontaktör devreden çıkartınca, tamamen armatürler kapalı olabilir. Darbe akım anahtarlarında 50 metre sınırı olmasa, o yöntemi tercih edebilirdim. Bu şekilde bir aydınlatma kontrolü uygun olur mu? Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,231
Mesajlar
916,001
Kullanıcılar
450,026
Son üye
Aliosmaninan

Yeni konular

Geri
Üst