3 GİRİŞLİ TRANSFER ŞALTERİ

bayrampasa

Üye
Katılım
19 Ara 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
MERHABA ARKADAŞLAR,

2 ADET TR1 VE TR2 TRAFO BİNASINDAN VE 1 ADET JENERATÖRDEN BESLEMEM GEREKEN 400 A AKIM ÇEKEN SİSTEMİM VAR. İSTENİLEN TR1 VE TR2 HANGİSİ DEVREDEYSE SİSTEM BUNLARDAN BESLENECEK EĞER HER İKİ TRAFODAN DA ENERJİ GELMİYORSA SİSTEM MANUEL OLARAK JENERATÖRDEN ENERJİ ALMASI SAĞLANACAK.

BUNUN İÇİN 3 ADET BESLEME GİRİŞİNE SAHİP TRANSFER ŞALTERİNE İHTİYACIM VAR. ANCAK BÖYLE BİR ŞALTER BULAMADIM. İSTEDİĞİM 3 ADET BESLEME GİRİŞİNE 1 ADET ÇIKIŞA SAHİP 400A MANUEL TRANSFER ŞALTERİ. MARKA OLARAK SCHNEIDER VE ABB ÖNCELİKLİ İSTENİYOR. DAHA ÖNCE BUNA BENZER BİR ÇALIŞMA YAPAN ARKADAŞ VARSA YARDIMCI OLABİLİR Mİ?

ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
TR1 ve TR2 nin aynı anda devrede olmayacağına göre bunların arasında kuplaj var demekki. Buna göre normal bir transfer şalteri işinizi görür.
 
3 girisli salter olmaz. Trafo ve jen. Akimlarina gore 3 tane ayri kontaktor alacaksin birbirleri arasinda elektriksel kitleme yapacaksin ki cakisma olmasin daha sonra pako sartelle veya butonla istedigin sekilde yuku besleyeceksin..
 
Trafonun sekonderinde kontaktörün ne işi var @oonurr :) Kavurmayı çok yedin herhalde :)
 
Sn.bayrampaşa,bu isteğini manuel olarak yapacaksan istediğin markadan 4 adet TMŞ alırsın bunları 2 şerli takım yapar Şebeke jeneratör transfer şalteri olarak kullanmak için mekaniksel kilitleme aksesuarlarınıda alırsın.İki takımın jeneratör girişlerini ve yük çıkışlarını paralellersin.Mekanik kilitleme tertibatı bowden kablolu markalardan alırsan şebeke girişlerinide kendi aralarında kilitleyebilirsin.Yada şebeke girişleri için TMŞ lere açma bobini ve düşük gerilim bobini ilave ederek elektriksel emniyet sağlayabilirsiniz.Tüm bu ekipman için neticede 3 güç giriş çıkışı söz konusu olduğundan isteğinizi ancak bu şekilde gerçekleştirmek mümkün.
 
Trafonun sekonderinde kontaktörün ne işi var @oonurr :) Kavurmayı çok yedin herhalde :)
Transfer isleminin neyle yapildigindan haberiniz var mi?
Soruyu soran arkadas uc girisli sartel var mi diyor. Buna yanit vermiyosun da neye yanit veriyorsun. Sasiyorum bazen size
 
Son düzenleme:
@ÖKSÜZÇOÇUK size acaip gelen seyi soyler misiniz? Bizde bilelim. Nafile yorum yapiyorsunuz gibi geldi bana.
 
Sa arkdslr telefon kablolarındakı cift ne anlam tasyr blginz varmı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst