3 Fazlı Sistemler Hakkında Dönem Ödevi

zeynep92

Üye
Katılım
27 Ocak 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
31
:(yha benim 3 fazlı sistemlerle ilgili araştırma yapmam gerkio yardım ederseniz sevinirim şimdiden tşk
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ödevin konusunu biraz açarsan yardımcı olmaya çalısırız
 
Son düzenleme:
arama seçeneği ile araştırma yapmaya başlayabilirsiniz
forumda 3 fazlı sistemler ile ilgili bir çok makale var
 
saol yardımın için tşk. ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhabalar benim bi ödevim var aradım ama bulamadım üç fazlı sistemler nasıl meydana gelir ve monofaze ile trifaze arasındaki farklar nelerdir yardımcı olursanız cok memnun olurum cok makbule gecer simdiden cok tesekkür ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
buluraSAN banada atarsan sevinirim çünkü bende bulamadım :)
 
arkdaşlar lütfen yardım ya çıldırcam bulamıyoz nerden bulcaz bu konuyu
ÜÇ FAZLI ELEKTRİK ENERJİSİ SİSTEMLERİ VE DENGELİ DENGESİZ SİSTEMLERİ LÜTFEN YARDIM :)
 
arkadaşlar 3 fazlı sistemler olarak değil de alternatif akım olarak aratmayı deneyin bence monafaze denen sistem tek faz yani evimizde kullandığımız elektrik oluyor 220 V gerilimdir. trifaz olarak adlandırılan sistem ise sanayi elektriği olarak bilinen gerilimdir 3 faz demektir 380 V gerilimdir. Bu bilgilere göre tam olarak neyi öğrenmek istiyorsunuz söylerseniz daha iyi yardım alabilirsiniz. 3 faz sistem dediğiniz çok geniş bir yelpaze istediğiniz nedir 3 faz elektrik üretimi mi 3 faz çalışan makinalar mı vs.
 
Arkadaşlar bildiğiniz gibi şehir şebekelerinde alternatif akım kullanıyoruz . (Zamanla yönü ve şiddeti sinüs eyrisi şeklinde deyişen).Bu sebepten dolayı gerilim zaman içinde pekçok defa 0 (sıfır) değerine düşmektedir. Türkiyede 50Hz frekans kullanıldığı için , bu işlem (sıfıra düşme) saniyede 100 kere gerçekleşir. İşte bu yüzden sıfırdan geçme zamanları farklı olan birden fazla kaynak oluşturulabilir. Dünyada aralarında 120 derece açı farkı olan (sıfırdan geçme zamanları 50Hz 1000/50/3 yaklaşık 6.66 mS 60Hz de 1000/60/3 yaklaşık5.55 mS farklı) Üçlü kaynak sistemi kullanılık . İşte buna 3 fazlı sistem denir .(farklı kaynak ifadesi birbirinden bağımsız cihazlar gibi algılanmamalı bu söylem gerilimin indüklendiği sargıların konumunu belirtmek için kullanılmıştır . Normalde 3 faz aynı cihaz içinde üretilir).

Niçin 2 yada 4 deyilde 3 faz diyorsanız elbette 2-4-5 yada daha farklı faz sayısı olabilir. 3 fazın üretimden taşımaya ordan tüketime pekçok avantajları var. Ama bunların herbiri ayrı yazı konusu.

Elbette daha detaylı sorulara daha detaylı cevaplar üretilebilir.
 
3 faz elektrik üretimi ve bunun dengeli ve dengesiz sistemleri usta
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,779
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst