3 acil stop butonu

Arkadaşa katılıyorum,güvenlik konusu ciddidir. Acil stop , çiftel , lazer scanner , ışık bariyeri , alan kontrolü yapan cradle switch ....vb bir ekipman kullanılacaksa ;
alan çok büyük ve kapsamlı ise safe plc , değilse güvenlik rölesi kullanılmalıdır. Pilz de güvenlik çözümleri sunan markalardan biridir.
3 tane acil stop butonu gerekiyorsa butonlar yine seri bağlanarak rölenin kanallarına girer. Her acil stop butonunda 2 nc kontak yani 2 kanal dolaşır.Röle bu iki kanalın kendisine aynı anda veya atıyorum 0.1 ms gibi çok kısa bir süre içerisinde aynı anda gelip gelmediğini denetler. Pilzin veya bir başka firmanın ürünlerini incelemenizi öneririm.

ben plc yazılımı yaparken acil stop butonunun açık kontagını kullanmaya dikkat ediyorum.yazılımda tersini alıyorum.çünkü direk kapalı bağlanırsa uzerinden bir enerji geçeceginden bool sinyalim "1" gelecek.yani ola ki kazara kaçak var sistemde bir şekilde,anlık zamanlarda...bunu göz önüne alarak çalışmalarımı yapıyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst