260watt güneş paneli ve akü bağlantısı

voltajın bir önemi yoktur aslında akü şarjı amper ile olur 0.50 amper bile olsa aküleriniz şarj olur. ama geç dolar amper ne kadar yüksek olursa aküler o kadar çabuk dolar. aslına bakarsanız voltaj 10-12-14 aralığında olabilir sorun değil. ama amper önemli 2 amper ile de aküleriniz 30 saatte dolar. 6 amper ile 10 saatte dolar.
Peki o halde neden 12v adaptörlerle şarj etmeye çalışınca voltaj hep 12v da kalıyor ve akü dolmuyor? Sizin dediğinize şöyle hak veriyorum. Benim sistemimde güneş panelinden gelen voltaj ve amperi anlık gösterip kayıt eden cihaz var. Voltaj düştüğünde amperde az geliyor güneş gittiği için ama doğal olarak aküler şarj olmaya devam ediyor. Çünkü akü voltajları aslında gösterilen değerde olmuyor ve şarj almaya devam ediyor.
 
akü dolduğu zaman 12 volt üzeri göstermeye başlar. aküleriniz tam dolu olmadığı için sürekli olarak 12 voltta kalır. aküler tam dolu olduğunda 14 volt üzeri değer görmeye başlarsınız. otomatik şarj kesme sistemi 12 voltu gördüğü anda şarjı da kesiyor. şarj kesme sistemi olmasaydı tam dolu akülerde 14 voltluk değer görürdünüz.
otomatik şarj kesmenin sebebi aküler bozulmasın diye vardır. şarj kesme olmasaydı aküler üzerinde sürekli voltaj olacağı için akü iç direnci bozulmaya başlar ve aküler 12 volt yerin 13-14- gibi voltaj değeri göstermeye başlar.
Hocam şarj kontrol cihazı zaten 14 volt civarında şarj kesmeye başlıyor. Akülerim tam dolumda gece olduğunda 12.8 oluyor. Ki benim bildiğim olması gerekende budur. Şuan aküler 11.9v da ve şarj göstergesi %30 diyor. Tam dolum jel aküler için 12.8v
 
silindi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
güneş paneliniz. kaç volt üretiyor. benim söylediğim şey aküler şarj esnasında 14 voltu gösterdiği anda aküler şarj olmuş demektir. ben bunu anlatmaya çalışıyorum aslında şarj kesildiği anda akü normal değerini gösterir. şu an aküler üzerinde voltaj olmadığı için 11.9 gösterir. çünkü şarj etmiyor. şarj etmeye başladığı anda 14 volt değer görürseniz aküleriniz tam şarj olmuş demektir.
Tamamdır şimdi ortak noktada anlaştık [emoji1]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst