24v gerilimi 5v'a çevirme

Katılım
18 Ağu 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
30
İyi günler benim voltaj ayarlama konusunda bir problemim var kullandığım sensörden nesne algıladıgında 24V geliyor algılamadıgında herhangi bir gerilim değeri gelmiyor Raspberry Pi'ye zarar vermesin diye 5V'a çevirmem gerek bunun için bir devre tasarladım ama 4.9V ve 5.0V arasında değişim gösteriyor ve bu yüzden dijital sinyalleri okuyamıyorum nesne algılandığında nasıl 5.0V gerilime sabitliyeceğimi söylerseniz çok sevinirim.Devrenin isis'te çizimi aşağıdadır.

devre.jpg
 
5v indirmek ayrı dijital çıkış ayrı, 5v olayı tamam doğru başka elemanlarla daha verimli olabilir neyse dijital çıkış için ya adc ya da en basit opto veya ir çifti ile yap derim.
 
hangi komponentleri kullanmam gerektiğini tam olarak söyleyebilirmisiniz rica etsem ?
 
Senin işinin röle sürmekten farkı yok ... da RPi sürekli beslemeyecek misin neden aç kapa on off??? Sensör ayrı, yük sürücü ayrı hala yaklaşımını anlamadım!
 
Eger 24 voltu 5 volta cevirecek ve bununla bir islemcinin girisini high yani 1 konumuna cekecekseniz basit bir getilim bolucu iki direncle bunu rahatlikla yapabilirsiniz dusuncesindeyim. Islemci 1 yapmak icin buyuk akima ihtiyaciniz yok. En basit ve ucuz olacak tek cozum direnc olabilir.
 
@by lent abinin dediği gibi optokuplorle yaparsın. Opto nun ır led bağlı bacaklarına 24 v u 10k direnç üzerinden bağla karşıda optonun transistor bağlı ucuna da (kolektorune +5 v bağla emiterden karta giriş al. Emiterden yine 10k ile gndye bağla. Şema çizemiyorum bilgisayarım yanımda değil. Ama pic ile optokuplor bağlantısı diye aratırsan baya şema çıkar. Rpi de aynı zaten bulduğun şemayı uygulayabilirsin.
 
Son düzenleme:
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images.png
Şema buna benziyor. 3.3v yazan yere 24v bağlayacaksın 10k dirençle. Karşı taraf da Rpi ye bağlanacak. R2 yi de 10k yap.
 
Röle ark sönümlendirmek için rc snubber devresine ihtiyacım var fabrikasyonunu nerden bulabilirim. bilginiz var mı acaba?
 
Röle ark sönümlendirmek için rc snubber devresine ihtiyacım var fabrikasyonunu nerden bulabilirim. bilginiz var mı acaba?

röle bobinine paralel ters diyot bağla 1N4001 gibi,
röle kontaklarına paralel 0.1uF-1uF gibi mercimek kondansator bagla
yüzde 90 sönümlendirir..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,615
Mesajlar
919,035
Kullanıcılar
450,617
Son üye
Fatih Gültekin

Yeni konular

Geri
Üst