Sizlere doğrudan mesaj iletemediğim için paylaşamıyorum, buradan da yasal olmaması sebebiyle gönderemiyoruz. Çşb bf ları ücretsiz yayımlanmakta. Pdf i excel e çeviren online siteler mevcut. Bu şekilde yapıyorum yıllardır. Bu şekilde yapabilirsiniz.
Sizlere doğrudan mesaj iletemediğim için paylaşamıyorum, buradan da yasal olmaması sebebiyle gönderemiyoruz. Çşb bf ları ücretsiz yayımlanmakta. Pdf i excel e çeviren online siteler mevcut. Bu şekilde yapıyorum yıllardır. Bu şekilde yapabilirsiniz.
Kamu ihalelerinde 2 tip çalışma yapıyoruz piyasa, kamu birim fiyatları ve piyasa fiyatları, bazen kamu yüksek kalıyor bazen piyasa ama idareler kamu fiyatları ile çalışma yapmak zorundalar. Mukayese vs yapıyorsanız mecbur bunları kullanmak zorundasınız özel imalatlar dışında. Ama genelde şunu söyleyeyim işçilik olarak kamu bfları yüksek kalıyor bunu taşeron fiyat tekliflerinden anlıyorum. Malzeme ise değişken, şartnamesine göre değişiyor işin.
E-posta yasak adresine paylaşabilir misiniz excel formatı lazım pdf formatını ayın 17sinde çşb sitesinden indirdim demontaj ve montaj fiyatı olan formatta lazım bize varsa gönderirseniz sevinirim
Baya ciddi kırımlarla alıyorlar hem de geçenlerde %58 kırım duydum (bizim idarede değil) hem de 2025te yapacak işi ve fiyat farkı almayacak. Değişik olaylar...