2023 cumhurbaşkanlığı ve millet vekilliği seçimleri

6 ayda 60 TL daha düşük görünecek. Rakipler için fark eder.
Ben de faturasız kullanıyorum.
 
Telefon operatörlerinin yaptığı yeni bir kandırmaca da "taahhütünüz bittiğinde zamlardan etkilenmemeniz için size yeni teklifimiz var."
İyi de diyorum ,taahhütümün bitmesine daha 2 ay var neden şimdiden zamlı fiyat ödeyeyim?
Diyor ki,ama o zaman ödeyeceğiniz tutar şimdi 2 ay için ödeyeceğinizden daha fazla olacak.
Ben de dedim zamanı gelince bana indirim yaparsınız.Yapmazsanız da başka operatöre geçerim.Bekledim 2 ay .Tabi yeni taahhütte bir artış oldu ama onların abarttığı gibi değildi.
Yani bu artık tarz uygulamalara bir son verilmeli artık.Hep korku ve kandırmaca üzerine kurulu bir ticaret anlayışı.
Ev interneti dünyanın parası oldu.Tek sosyalleştiğimiz yer burası .Bu bile dünyanın parası oldu.
 
6 ayda 60 TL daha düşük görünecek. Rakipler için fark eder.
Ben de faturasız kullanıyorum.
Rakipler vergisiz vermiyorlar mı? Sonuçta onlar da cıbıldak olarak paket ücreti istiyolar. Vergileri haricen bizler ödüyoruz.
Ayrıca faturalı hat kullanıldığında vergiler dahil edilerek her ay aboneden tahsil ediliyor.
Nooluyo...
200TL lik aylık paket ücreti 210TL gibi tahsil ediliyo.
A operatörü ile B operatörü aynı vergiyi tahsil ediyorsa, fiyat farkı zaten bellidir :p
 
Üç harfli marketlerin aralarındaki fiyat politikası gibi, gsm'ciler de bir şekilde aralarında anlaşıyorlardır diye düşünüyorum. Yine de iletişim vergisinin hariç tutulması psikolojik bir etki yapabilir.
 
Üç harfli marketlerin aralarındaki fiyat politikası gibi, gsm'ciler de bir şekilde aralarında anlaşıyorlardır diye düşünüyorum. Yine de iletişim vergisinin hariç tutulması psikolojik bir etki yapabilir.
GSM operatörleri zaten aralarında anlaşmalı. Bu anlaşma zorunlu yapılıyor.
Eğer zorunlu yapılmasaydı, birkaç milyon abonesi olan A operatörü ben paket ücretini 50TL yaptım dediği anda zaten çoğunluk kullanıcı bu operatörde olduğu için operatörün zarar etmesi mümkün değildir.
NEDEN?
Paket sistemini biliyoruz. Bilmem şu gadar konuşma dakkası, bilmem şu kadar mesaj, şu kadar internet.
Bu durumda şu arkadaşları dürteyim.
@sasen1 @ozgurece35 @serkan_48 ve diğer arkadaşlar..
Kullanın kullanmayın her ay sabit olarak bir ücret ödüyorsunuz.
Hangi arkadaşın ne kadar yoğun telefon trafiği olduğunu bilemem ancak şu soruyu sorabilirim.
Ödediğiniz sabit ücretin yüzde kaçı kadar telefon trafiğiniz oluyor. Yani örnek olarak ayda 200TL sabit ücret ödeyen bir abone, hizmet karşılığı olarak ne kadarlık bir hizmet kullanıyor.
Görüştüğüm arkadaşların bildirdiklerine göre...
Ayda şu kadar ödüyorum ama çoğunlukla hiç kullanmıyorum bile..
Bu gün Türkiyede bir kampanya başlatılsa ve çoğu kullanıcının kontürlü dediğimiz kullanıldığı kadar ödenen sisteme geçtiğini varsayarsak, tüm GSP operatörleri konuşmaların dakika ücretini 10-20 misli artırıp yine kullanıcıları mecbur pakete yönlendirirler.
 
Abi bende 2 adet hat kullanıyorum. Biri şirket hattı diğeri şahsi kullandığım hat.

Sahsi hattımı bir süredir kullanmıyorum. Sadece açık tutuyorum. Her ay 9 kusur TL telsiz kullanım ücreti birikiyor birde yılda bir kez de hat kapanmasın diye 100 TL gibi bir rakam hatta yüklüyorum.

Şirket hattı grup olduğu için detaylarını bilmiyorum.

Ama bu telsiz kullanım ücreti hakikaten canımı sıkıyor. Az bir rakamda değil.

İnternet olarak ev İnterneti kullanıyorum 169 TL
 
Her ay taahhütlü ev internetine 150 TL, faturalı mobil pakete de 190 TL ödüyorum. Faturalı ve taahhütlü hizmetler bizim ülkemiz için daha mantıklı. Sadece istediğimiz zaman değiştirememek gibi bir dezavantajımız oluyor bu durumda.

Mobil internetin hepsini çoğu zaman kullanmıyorum bile. Ancak kırsala falan gidersem tamamına ihtiyacım oluyor. Evde değilken de kullandığım mobil paket fazlasıyla yetiyor. (Paketin sadece internetini kullanıyorum)
Kontörlü sistemin yüksek fiyatından dolayı faturalıya mecbur gibiyiz.
Tabi anlaşma sonunda aranıp daha ucuz pakete de geçemiyoruz.
Sağ olsunlar bizim için en uygun paketi kendileri seçip öneriyorlar. (!)
 
Benim bulunduğum bölgede sadece adsl hizmeti alabiliyorum ve fiyatlar bana göre çok yüksek.Aylık 250 TL ödüyorum taahhüt yok.Bari VDSL bağlantı yapın diyorum,boş port yok diyorlar.Telekomdan isteyin diyorum,bizim öyle isteme hakkımız yok siz baş vurun telekomdan isteyin diyorlar.Kandırmacadan başka bir şey değil tabi.Ben de diyorum telekomdan sizin aboneliğiniz için VDSL port isteyene kadar telekomdan bağlanırım :D.Yani böyle saçmalıklarla uğraşıyorum.

Benim kullandığım mobil paket taahhütlü ve şu an için çok uygun 135TL sabit hat ve aynı operatör içi sınırsız olduğu için avantajlı.Ama seneye ne olur o zaman karar vereceğim.Faturalı ve faturasız olsun sonunda bizden o vergileri alıyorlar.Önemli olan vergi sistemini düzenleyen kanunların kullanıcı lehine yapılması.
 
Arkadaşlar.
Benim eleştirdiğim konu şu.
Kontürlü sistemlerde tüm vergiler dahil olarak hizmet alır ve kullanırdık.
Hatırlanırsa ilk kontürlü sistem kullanımında kontürlü hatlar az bir miktar daha pahalıya gelirdi.
Ancak telefon trafiği az olan kişiler çoklukla tercih etmişti. Çünkü çok az miktar kontür yükleyerek aylık veya belli zaman diliminde haberleşme ihtiyaçlarını karşılıyorlardı.
Ben 10 yıla yakın süredir kontürlü internet kullanıyorum. Daha son 1 yıl öncesine kadar devlete vergi falan ödemiyordum. Alıyordum aylık veya 3 aylık birkaç kilo internet yettiği kadar kullanıyordum. Vergiler de aldığım hizmetin içerisinde idi.
Son 1 yıldır haricen vergi icad edildi.
Her nedense bu gibi uygulamalar elektrik ve doğalgaz'ık zamları paralelinde meydana getirildi. Yani vatandaşı soyun soyabildiğiniz kadar politikası oluşturuldu. Bu politikanın kimler tarafından oluşturulduğunu bilemem. Bildiğim kadarıyla 1 sene kadar önce normal bir internet ortalama 50-100TL civarında kullanılıyorsa, günümüzde her nedense aynı hizmet 150- 600TL gibi oldu.
Esas olan ise,
Çoğu insanlarımız kullanmadığı hizmet için sabit ücret ödemek zorunda bırakıldı.
Yani bir GSM operatöründen 200TL ye paket alıyorsunuz, kullansanız da kullanmasanız da bu ücreti her ay aynen ödüyorsunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst