2000kva yeterli mi?

Sistemde, sürücü fazla dıyor arkadaş, bu durumda, belkı kalkınma akımları, ve çekılen yük az olacakdır ama, sürücüden dolayı şebekede harmonık artacakdır. Kondansatörler için, basıtınden 500 volt seçilmnediyse ( kayıplar göz önune alınmalı (kVAR kapasitesi düşecek) harmonik den dolayı kondansatörler ısınacak, arızalanacak mevcut kurulu güç kapasitesi devamlı düşecekdir. Kompanzasyon kapasitesini an be an takıp etmek gerekir.
Ayrıca, harmonıklerı önlemek için, harmonık tipine göre reaktör fıltreler kullanmak gerekir.Eger yeni kurulum iseniz, hersey, arkadaşlarımızın önerilerinide dıkkate alınız.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın YaşlıUzman;
tam yükte çalışan trafolar bir süre sonra patlar gibi bir
anlam çıkıyor.
 
Sayın YaşlıUzman;
tam yükte çalışan trafolar bir süre sonra patlar gibi bir
anlam çıkıyor.

Olaya çok dar bir açıdan bakıp düz mantıkla değerlendirdiğinizde öyle bir anlam çıkarmak mümkündür. Hiç bir trafo tam dengeli yüklenmez, harmoniklerin trafolar üzerinde olumsuz etkileri vardır, tam yükte gerilimdeki değişimler bile önem kazanır. Trafonu sürekli tam yükte çalıştırıyorsan her türlü riske açık olacaksın. Kimse sormadı ama bu arada trafo patladığında ben işte değildim trafo koruma neden devreye girmedi bilmiyorum ancak işten ayrılmadan önce 6 ay kadar bir süre trafo tam yükte çalıştı.
Not: Periyodik bakımları düzenli yapılan bir trafoydu !
 
İlave olarak trafo seçerken, ileride fabrikaya ilave cihazlar, motorlar geleceği, kapasitenin artabileceği de düşünerek trafo seçilmelidir.

Bakımları düzenli yapılan trafolarla sık olmasa da karşılaştığım aşağıda belirteceğim durumlar oldu.

Trafonun bucholz, sıcaklık alarm, açma sinyalleri çalışır durumda olmasına rağmen kesiciyi açtırma devresine bağlanmamıştı. Bazı durumlarda trafoyu koruyan röle sağlam olmasına rağmen ya ayarları yanlış oluyordu, daha da kötüsü rölenin kontak ayarları hiç yapılmadığı durumlarda da arıza durumunda kesici hiç çalışmıyordu. (Kısaca bu tür sözde Bakım yapıyoruz diyenler de var maalesef)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,604
Mesajlar
918,989
Kullanıcılar
450,606
Son üye
csancar

Yeni konular

Geri
Üst