2 yıllık Elektrik mezunlarının yetkileri.

Katılım
25 Mar 2016
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba ben Marmara Üniversitesinde Elektrik öğrencisiyim. İnternette bulamadığım bir bilgi için buraya danışma gereği duydum.

2 yıllık Elektrik bölümü bitirince imza yetkisi olurmu ? Mühendislik ile farkı ne o zaman diye cevap yazmaya gerek yok. Babamda elektrikçi, kalfalık belgesi aldığımda benim belirli bir kW'a kadar imza yetkim olmuştu diyor. Kalfalığın bile varsa böyle bir yetkisi(belki şimdi yoktur alalı çok oluyor) 2 yıllık Elektrik öğrencilerinin belirli bir kW'a kadar bir imza yetkisi yokmu? Varsa sınır nedir? Peki bu bölümü bitirince ne gibi artılara sahip olacağım ? Meslek lisesi bitirenle illa farkı vardır sonuçta. Sen bölümü seçmeden önce bakmadınmı diyede cevap yazmayın lütfen :) Ben zaten yolumu çizdim sadece belirli bir imza yetkim olursa işler biraz değişecek o kadar.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler herkese
:):);)
 
Mühendislik fakültelerine geçişler kolaylaştı, eskisi gibi değil. Fakülte bitirmeniz lehinize olacaktır.
 
Mühendislik fakültelerine geçişler kolaylaştı, eskisi gibi değil. Fakülte bitirmeniz lehinize olacaktır.

Daha lehime evet ama benim çizdiğim planda gerek yok buna. Ben sadece soruma cevap istiyorum. Yanlış anlamasın kimse ama yazdıklarımı okuyup akıl vermeyi tercih etmeye gerek yok. Sorunun cevabını biliyorsanız ne mutlu :)
 
Değerli kardeşim önlisans mezunları olarak Devlet bizi fen adamı olarak tanımlar.30kw a kadar proje çizip imzalama yetkisi verir.Mühendislere güç kısıtlaması yoktur.Ve sadece Mühendislere asansör projesi çizip imzalama yetkisi verir.Eğer imkanın varsa tabiki oku Mühendislik.Ama her ne olursa olsun mesleki bilgilerini güncel tutmalisin.Basarilar dilerim.
 
30 kw gayet iyi bunun için nerelere kayıt olmak gerekıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,167
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst