2 Adet DOP HMI 1 Adet Delta PLC Haberleşmesi

shox

Katılımcı Üye
Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
968
Puanları
56
Elimde 2 adet DOP-B07S410 HMI ve 1 adet 14SS2 PLC var bunları haberleştirmek istiyorum.

Ama HMI arkasında sadece 1 adet COM ucu bulunmaktadır o nedenle kafam biraz karıştı. DOP-B07S411 serisi olanalrda 3 adet COM oluyor ve bunlardan haberleşmeyi sağlayabiliyordum ama bu şekilde 1 COM olanlarda aynı yöntemle haberleşemedim.

Burada RS-485 haberleşme yapsam ve iki HMI'yıda birbirine paralel bağlasam HMI tarafında nasıl bir ayar yapmam gerekiyor?

Teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Burada RS-485 haberleşme yapsam ve iki HMI'yıda birbirine paralel bağlasam HMI tarafında nasıl bir ayar yapmam gerekiyor?
Bağlantıyı RS485 olarak belirleyin. Bahsettiğiniz gibi tüm cihazları paralel bağlayın. PLC yada HMI hangisi master-slave olacak onu seçin. Sonrasında ekranlar için birinciye atıyorum istasyon 0,ikinciye de istasyon 1 olarak tanımlayın. Haberleşme hızları port ve istasyon numaralarına dikkat edin.
 
PLC yada HMI hangisi master-slave olacak onu seçin. Sonrasında ekranlar için birinciye atıyorum istasyon 0,ikinciye de istasyon 1 olarak tanımlayın.

Burada hmi lerden birisinimi master demek istediniz
 
Burada hmi lerden birisinimi master demek istediniz
Tek HMI ve tek PLC haberleşme örneğinde, HMI Master olarak yapılmışsa 1.HMI Master,2.HMI Slave,PLC Slave olarak ayarlanmalı. Yok PLC Master olmak zorunda ise, HMI ların ikisi de slave olmalı. Elimde örnek programım yok, akşama bakıp söyleyebilirim.
 
Arkadaşlar kolay gelsin formda gezerken konuyu yeni gördüm, aynı sorunu bende yaşadım ve bir çözüm bulamayınca naçizhane kendimce bir çözüm buldum ve paylaşmak istedim. Ben ekran içim yazdığım proğramın aynısını kopyalayıp bağlantı adresini değiştirerek yaptım. Mesela 1. ekran için link1 rs232,2. ekran için link2 rs485 olarak. şuan proğram gayet sorunsuz bir şekilde çalışıyor buradaki en önemli şey rs232 bağlantısının abartılı şekilde uzun olmaması, rs 485 desıkıntı yok benim ekranlar arası haberleşme uzaklığım yaklaşık 70mt falan. her iki ekrandanda istediğim olayı gerçekleştirebiliyorum. kolay gelsin .
 
Rs 232 bağlantısını ben kaliteli bir kablo ile 20 metreye sorunsuz taşıdım.

Dediginiz olur ama bir sartla oda rs-485 hattında baska bir cihaz bağlı olmamalı yoksa hmi haberlesmeyi arada keser.
Bu verdigim ornekte rs 485 bağlantıda 4 adet inverter vardi bende o nedenle slave hmi paneli master hmi ile modbus haberlestirdim macrolarl birbirlerine veri tasidim ve master Hmiyi bas_port olarak delta plc ile haberlestirdim slave hami bilgilerini master hmi ile plcden okuyup macrolarla slave hmi icerisine yazdim . ve sorunu cozdum.
 
Sizin yaptığınız profesyonel çözüm benimkisi tamamen amatörce bir çalışma sizin dediğinizi ben biraz uğraştım ama işin içinden çıkamayınca böyle bir çözüm buldum.Evet dediğiniz gibi rs485 te tek cihaz bağlı yoksa kopmalar oluyor.:)
 
RS485 dolu olduğu zaman mecburen bu yola başvurmanız gerekiyor o nedenle öğrenmenizi tavsiye ederim.
 
Evet çok haklısınız ama fazla örnek ve detaylı anlatım yok, aslında örnek bir program atabilirseniz sevinirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst