2+1 Dairede 3 Adet Sigorta Var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alon3wolf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alon3wolf

Üye
Merhabalar,
2025 yılında beylikdüzünde sıfır bir daire aldım. Şu fotoğrafta gözüken markanın kaçak akım sigortası sürekli atar, eski kiradaki evden biliyorum. Soğumadan da tekrar açmanız mümkün değil, iki kez yeni evde de atınca gittim onu ve ana sigortayı siemens ile değiştirdim, onlarda diğerleri ile mavili ile aynı markaydı. (Markayı bilerek yazmıyorum...)

Koca ev demeyeceğim tamam 2+1 daire ama, kaçak akım harici 3 adet sigorta var, bu normal mi? Ek olarak bu şekilde denetimden vs geçiyor mu? Ne yapmalı fikirlerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Kaçak akım rölelerinin termik koruma yapma gibi bir özelliği yoktur. Büyük ihtimal linyelerinde aydınlatma ve priz birleşik uydur kaldır olma ihtimali yüksek En iyi ihtimal aydınlatma bir linye, kalanlar priz linyesidir. Deneyerek bulmanız lazım. Sağlam bir ustanın incelemesinde fayda var tesisatı.

güzel insan, @Mustafa KABADAYI ustamız benden çok yaşayacak, sigortaların arkasını, yani kabloları görmeden bir şeyler söylemek çok zor. diğer taraftan eksik bilgi vererek bizi muallakta bırakıyorsunuz. kaç priz kaç aydınlatma var? benim evde 2+1 ama 20 tane priz var 6 tane de aydınlatma ve 9 tane sigorta. 16 amper olanlar prizlerinki oluyor. sayılar önemlidir.
bence iyi bir tanımlama ile bir elektrikçi arkadaş kablo ve prizleri ayırıp sigorta sayısını arttırabilir.

Bence normal.
25A sigorta mutfak için ayrılmış olmalı. Bulaşık makinası ve fırın ayrıca buzdolabı falan. Tost makinası falan filan. Hepsi bir arada çalışmayacağı için akım normal.
Ev priz hattı için ve aydınlatma için 20A lik takılmış. Çok ince hesaba gerek yok. kabaca normal diyebiliriz. (Aydınlatma daha düşük olabilir)
Daire 3 fazlı da olsa her bir faz ayrı hat için tahsis edilmiştir. Ben olsam mutfağa doğrudan 3 faz verir, sigorta grubunu ayırırdım. Lamba için 3 faz dengesine pek gerek olmaz. Oda ve diğer prizler için kullanım durumuna göre tek faz veya 3 faz. Belirlenmesi kullanıma bağlıdır.

Soğumadan tekrar ON pozisyonuna alamıyorsanız atan kaçak akım rölesi değil sigortadır (daha doğrusu MCB).

Isınıp atıyorsa da o linyede yük fazla demektir.

Yapmanız gereken tesisatı kurcalamayıp iyi bir elektrikçi çağırmaktır. Priz linyesi için sigorta B tipi 16A olabilir. Daha büyüğü uygun değildir.

Yok hocam o farklı konu şöyle söyleyim. Eski kirada oturduğum daire sıfırdı ilk oturan bendim. Yine bu marka sigortalar vardı hiçbirşey yokken bile atardı, hiçbirşey çalışmazken bile, ve soğumadna kaçak akımı açamazsınız 5 dk dinlendirip açılıyordu. Bu eve taşındım burdada aynı marka ürünler vardı 2 kez attı. Sonra ana sigortayı ve kaçak akımı siemensler ile ozaman değiştim. (10-11 aydırda böyle oturuyorum.)

Şuanda bir sorunum yok, çalışmayan aksam vs yok. Yurtdışından aldığım "Tomzn WIFI TOMPD-63SW" ürün var, bunu takacağım tüketimimi anlık görmek takip etmek için. Homeasistant ve home serverim var evde kendim yaptığım z-wave alarm sistemi vs mevcut. Elektrik tüketimini görmek için bu sigortayı takacaktım ama bu durum kafamı çok kurcaladı o yüzden foruma sormak istedim. Toki evlerinde oturuyor abim 10 dan fazla sigorta var evde, 3 taneye nasıl sığdırırlar bunun denetimi yokmu? Şikayeti vs nereye yapılır ne edilir o kafadayım.

Hiçbirşey yapamazsam, kırma dökme yapmadan en azından oda oda ayırayım diyorum en kötüsü. Hiçbirşey elimden gelmezse belki odaları ayırabilirim kafasındayım, çünkü mutfak ayrı fırını var, oturma ayrı, yatak odası ayrı, küçük odada gaming sistemlerim var vs vs.

Fikir almak danışmak için açtım konuyu özetle, şuan için atan sigorta falan yok yani. Ek olarak dün kurumda işler yoğuındu yorgun gittim, kapağı söküp arkasının fotoğraflarını ekleyeceğim konuyu günceleyeceğim.

Son düzenleme:

Bu yerin siğorta kutusunun kabloları gözükür hali önden üstten alttan % 45 eğimli kaliteli çekimi fotosunu yayınlamanız .
Arkadaşların yorumlarını beklemeniz .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

Adam aslında buşonlu sigorta takacakmış ama tedarik sıkıntısı çekmiş herhalde . Yanında da atarsa sigortaya kaç tel sarılacağına dair kullanma kılavuzu ile birlikte . Böyle iki üç sigorta ile daire tesisatının uydurulduğunu çok uzun zamandır görmemiştim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…