1x400 nyy kablo cızırtı

aklıma ilk gelen ekler oldu. ek yerlerinde bir problem olup olmadığını kontrol etme imkanınız varsa ilk yapılması gereken budur bence. ısınma problemi oluyorsa özellikle bu da ek yerlerinde atlamalar olabileceğine dalalettir.
katılıyorum...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar faz kabloları birbirine dolanmamışsa ayrı ayrı götürülmüş ise cızırdama yapar(3x(4x(1X180 )) kablo gürültülü çalışıyordu).
Daha önceden bu konuyla ilgili yazı yazmıştım(forumda).
Ekseriyetle kablodaki pik akımları ve aynı zamanda toplam manyetik yoğunluk kablo üzerinde sıfırlanmadığı için cızırtı yapması doğaldir.
Çektiğiniz tüm kabloları bir araya getirdiğinizde yüksek oranda sesin azaldığını göreceksiniz.
Sesin trafodan (ve/veya panodan) çıkma sebebi ise bakırın diğer metallerden daha esnek olmasıdır.

*not: trafonuzuzda bir sorun yok kabul ediyorum.


Kolay gelsin
 
arkadaşlar aynı sorunu santralin 10,5kv tarafında yaşamaktayız ve bu cızırtı sadece türbin yüke girdiğinde geliyor. Generator 2 ve 3 te hiç bir sorun yokken, generator 1 de yüke girip 5MW civarına glindiğinde cızırtı başlıyor ve 8MW civarına glindiğinde ses bir hayli yüksek oluyor. Yorumlarınız paylaşırsanız sevinirim
 
Ses Şebeke yük altında iken belli bir seviyeye göre kabul edilebilir.Yalnız cızırtı olarak belirttiğiniz eğer yüksek derecelerde rahatsız edici bir halde ise kablo bağlantı noktalarındaki hatalardan veya y.g. ile ilgili kullanılan malzemelerdeki malzeme kalite hatasından da meydana gelebilir.

Öncelikle kullandığınız şebeke size özel mi,üzerinde başka yükler var mı,yok ise enerji kesintisi yaparak uygun bir vaktinde gerekli testleri yaparak hangi aşamada sesin rahatsız edici boyutlara vardığını tespit etmeniz uygun olacaktır.Hattın topraklanması,birimlerin teker teker enerjilendirilmesi vb.Bu yapılacak kontrollerin bir de enerji aldığınız DM kısmında da yapılması gerektiğini belirtmek isterim.

Sn.Gonzi'nin belirttiği sorun ise çok daha kapsamlı araştırılması gereken bir yapıda.Öncelikle generatörünüzün karakteristik bilgilerini kontrol etmenizi öneririm,yüke göre olabilecek ses seviyelerini gösteren bir tablo mutlaka olacaktır.İşin diğer tarafı da şebekenin karakteristiği ki buradaki durum da sizin direkt müdahale edebileceğiniz bir konu değil.Enerji sağladığınız dağıtım şirketiyle şebeke karakteristiğinin belirlenmesi için yapılacak ölçüm yapılması uygun olacaktır.
 
arkadaşlar forumda soruya henüz cevap gelmedi ama ilerde başka biri bu sorunu yaşarsa diye sebebini kendim yazıyorum.
Hücreyi açtığımızda gerilim trafolarından birinde,gözlemle görülemeyecek bir yerde çatlak olduğunu farkettik.Bu çatlak içten yağtığı ark la birlikte gerilim trafosunda ufak bir kararma da yapmış. Yedeğini takıp değiştirdiğimizde böyle bir sesin duyulmadığını gözlemledik
yani böyle bir sorun yaşarsanız gerilim trafolarınızı çıkarıp kontrol ederseniz belki sorununuz budur
 
Yaa bu soruna bi çözüm bulan varmı aynısı benimde başıma geldi.hücre girişinde tıslama şeklinde ses var ama ark filan yok.xlpe kabloları takınca oluşuyor trafo ag tarafı kapalı ve ses sadece hücre tarafından geliyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst