16F84A İle Yapılabilecek Alarm Devresi

arkadaşlar 3 girişe gerekyok butonlar seri bağlanıp bir giriştende alınabilir. boylece herhangi bir buton kontağı açıldığında alarm çalabilir.
 
arkadaşlar 3 girişe gerekyok butonlar seri bağlanıp bir giriştende alınabilir. boylece herhangi bir buton kontağı açıldığında alarm çalabilir.

Katılıyorum. Alarm devrelerinde lojik-0'da işlem yaptırmak daha mantıklı (Devrede herhangi bir kopukluk olduğunda alarm çalsın diye). Ama dersenki ben alarmın nerden geldiğini görmek istiyorum o zaman farklı port kullanabilirsin. Port sayısından fazla girişim var dersende paralel giriş seri çıkış shift registerı tavsiye ederim.

Bu arada herkes işin yazılım ve devre kısmında. Pratik olarak alarmı nasıl ayarlayacaksın? seckinalan arkadaşın verdiği linkteki gibi yapabilirsin, ya da çok ucuza bulabileceğin manyetik kontaklı alarmlar var sesli uyarı veren, ses uyarısı yerine devrene sinyal verdirebilirsin (transistörle güçlendirmen gerekebilir). Girişlerin durumlarına görede röleyi çektirebilirisn belli bir süre. Bunu da delay koyarak değil, timer devreye sokarak yap derim. Şöyleki alarm geldiğinde hangi pencere ya da kapıdan alarm geldiğini gösteren bir ledi yak, ses ortak olsun. İster zamanlayıcı koyarak belli bir süre çalıp durdur, istersende kullanıcının resetlemesine olanak sağla (reset butonu ile programdaki değişkenleri sıfırlayabilirsin ya da direkt pic e reset atabilirsin sana kalmış). Proglamlamaya yeni başladığını belirtmişsin hangi dili kullandığını bilmiyorum fakat ben CCS C kullanıyorum. Gerçekten işin içinden çıkamaycacaksan yardımcı olabilirim. Olaylar şimdilik böyle :) Gözünde büyümesin bunlar.. Laf aramızda ben 1 led i kendi programımla yakıp söndürdüğümde yarım saat karşısında izlemiştim ;) Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst