16f84 sorun

burarda

Üye
Katılım
3 May 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
merhaba ben orhan altınbasagın kıtabındakıı ılk devreyı yaptım komutları yazdım ve programladım devreyı..dogru programladıgıma emınım ama ılk etapta osc,wdt,pwrt,cp ayarlarını yapmayı unutmusum devreye koydum entegreyı ve enerjı verdım butonlara bastıgımda tek led sonmuyodu 2 led veya 3 led sonuyodu bende dedım acaba bu ayarları yapmadıgımdan mı oldu..bu ayarları yapıp tekrar deveye entegreyı yerlestırdım sımdı hepsı yanıyo ledlerın...resete bastıgım zmn sonuyolar sadece dıger butonlarda hıc bı ıslev kalmadı..sorun nerede olabılır acaba..tesekkurler..
 
kardeş biz kitaptaki örneği bilemeyiz. sen örneği de yazarsan yardım edelim. gönder örneği bakalım kardeşim
 
hocam bu devreyi bordamı yaptınız
şayet borda yapmış iseniz butonlar tam tabana değmiyor yada butonlara bağlı pull up dirençleri aktif değil yani sonuç bordda olma ihtimali devreyi bir kontrol et bütün elemanlar oturmuşmu borda bendede bir zamanlar olmuştu

kolay gelsin
 
imkanın varsa pic'i değiştirip başka bir pic ile dene.
tabi bunu yapmadan önce de devre üzerindeki gerilimleri iyice bir kontrol et; anormal bir durum var mı diye.
(devreyi çalıştırdığında pic ısınıyorsa bozuktur zaten)
kullanmayıbiliyorsan ve kurulabilecek bir devreyse Proteus üzerinde bir simülasyon yapmanı tavsiye ederim.
kolay gelsin..
 
orhan altınbaşak'ın kitabındaki örneklerden bazılarında yanlışlıklar var. ilk örnekten sonraki örnekleri de dene bir :)

ben de bayağı yanlışa denk gelmiştim o kitapta. Muhtemelen bir yanlışlık vardır. Ya da ilk örnek, birşeyi anlatmak içindir. Sonraki örnekte, ilk örneği eleştiriyordur. O kitapte böyle şeyler var çünkü :)
 
teskkurleer cevaplarınız ıcın sımdı ben 16f84 e tekrar baska bı program daha yazamam degıl mı??yenı bı entegre almam lazım ...butonlar tam oturuyo borda....yanı butonlarda bı sorun yok ben bı yenı entegre alıp yenıden deneyımm tesekkurler tekrar yardımlarınız ıcın :)
 
yeni bir 16f84 almana gerek yok. ona kaç defa istersen ( maksimum miktarı 10,000 [onbin] ) program yazabilirsin. Ama bu maksimum değer genelde bizim yazacağımızdan çok fazla olduğu için sorun olmaz. İstediğin kadar yazabilirsin yani o PIC'e. Yeni bir PIC alman gerekmiyor. Başka bir program yazabilirsin...
 
Son düzenleme:
yeni program yüklemeden önce 16f84'ü silmeyi unutma kullandığın yükleyici programın üzerinde silmek için bir seçenek vardır.
 
cok tesekkur edıyorum cevaplarınız ıcın sorunu halettım sımdı yenı bı program yazayım bakalım ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,872
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst