134a gazlı buzdolabı

Mcmlca1

Üye
Katılım
26 Ağu 2021
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
15
Merhaba arkadaşlarım. Bir sıkıntımı sizinle paylaşmak istiyorum. 134a gaz ile çalışan bir buzdolabım var bu dolabın sürekli gazı bitiyor ve kendime 134a gaz aldım (dolap alsaydım daha karlıydım ama inat ettim ustalar bulamadı )2 haftada 1 gaz basıyorum 0.6 bar gaz basıncı ile ve 2 hafta sonra baktığımda gazın basıncı -0.5 barlara düşüyor. Kaçak aramadıgım yer kalmadı bu eksi barlara düşmesi bize bir şeyi işaret edermi acaba kaçağı nerede aramam lazım. Birde buzdolabının drayerinde dedi bir usta ve drayeri değiştirdi bu drayerin görevi nedir acaba boşamı değiştirildi drayer. Benim buzdolabi kompresörü sökülüp takilabilen bir model foto eklerim. YARDIMCI OLABİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM HEPİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
 

Ekli dosyalar

  • 1629975946388..jpg
    1629975946388..jpg
    286 KB · Görüntüleme: 35
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dreyer, kurutucu demek, dolabda da , sirküle eden gazın kurutulmasını, filtre edilmesini saglar.
 
Drayer sistem de bulunan nemi tutar. Pisliği tutar yağı tutar. Kilcali korur. Azot basılacak kaçak bulunacak zor bisey değil. 20 bar azot sonrası kaçak bulunur muhtemelen. Hafta bir gaz bitiyorsa kaçak büyük. Sistemde yağlanma olan yerlere bak. Kaçak oralarda olur. Ama kapalı bi yerde ise bulmak zor olabilir. Dağıtmak lazım
 
Bir bulaşık süngeri biraz piril sulu köpük yapın. O bağlantı noktalarını kontrol edin. Denildiği gibi kaçak noktaları yaglanir. Yağlanma olan yerleri inceleyin kaçak oradadır.

Bu şekilde bulunmuyor ise sisteme kontrollü şekilde azot gazı basilmali. Basınç yukseltilerek kaçak oranı artırılır ve bulunur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst