12V 7Ah Akü Şarjı ve LED Tabela

consinus

Üye
Katılım
29 Kas 2013
Mesajlar
9
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,

NEON LED yaz-sil tabela aydınlatmasında 12V 7Ah'lik akü kullanmayı düşünüyorum. NEON tabelanın yanında verilenler şunlar;

YAZ SİL NEON TABELA 40X15CM
12 V ADAPTÖR
UZAKTAN KUMANDA



Ben aküye bağlantıyı bu parçalarla (resim-1 ekindeki parçalar) pratikte nasıl yapabilirim? Teoride biliyorum ama elimle hiç yapmadığım için tecrübem yok. Çünkü akü 12 v üretiyor, led de direk 12 v la çalışıyor aradaki trafoyu kullanmayacağım sanırım, beyaz remote kontrol kitinin ucuna da manuel iç dış bağlantı yapıp yapıştıracağım diye düşünüyorum. Doğru muyum?

Bir de ben aküyü nasıl şarj edebilirim. akünün ucunu manuel bu kullanmadığım trafoya bağlayıp prize taksam sıkıntı çıkar mı?
 

Ekli dosyalar

  • resim-1.JPG
    resim-1.JPG
    21.5 KB · Görüntüleme: 36
Evet,bu adaptörü polarite uçlarına dikkat ederek paralelde elbette bağlarsınız,ama 12 volt,7 ah’lik bu aküyü hiç şarj edemez,çünkü 12 volt-12 volt = 0 volt olur,voltaj farkı olmayınca şarj olamaz. Çünkü adaptör bir smps adaptörüdür,tam olarak ve çok net 12 volt dc.’yi verir,ne eksiğini,ne de daha fazlasını verecektir.Bu tabela için net 12 volt dc.yi verecektir.

Adaptörü kullanmayıp sadece aküyle yakarsanız akü belli bir süre bitecek ve uygun şarj cihazı veya redresörüyle,0.7 amper 13.80 volt tampon şarjlı şarj cihazı bağlantısı gerekecektir. Aküye sürekli paralel bağlı şarj cihazını neden adaptörle beslenmenin dışında istiyorsunuz,bu önlem sık yaşanan elektrik kesintilerinde de yine çalışması içindir sanırım. Eğer amaç buysa bunun için şarjlı ışıldaklarda da (Emergency aydınlatma sistemli) kullanılan,13.80 voltluk tampon akü şarjlı,elektrik kesilse de sürekli şarjlı kalan ve bu aküdeki elektriğin by-pass geçişle (Elektrik yokken aküden,varken adaptörden beslenip aküyü devamlı şarjlı olarak tutacağı) tabelayı yakacağı kesintisiz (ups) diyotları bağlantılı özel elektronik devrelerden yararlanmak gerekecektir, bunlar nette ayrıca mevcuttur.

Anahtar (Netten arama) kelimeniz kesintisiz aydınlatma devreleri veya acil (Emergency) ışıldaklı aydınlatma devreleridir. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst