12 Volt DC için Otomatik Transfer Şalter,

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kmlata
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kmlata

Üye
Herkese merhaba, Karavanımda 12 volt klimayı hem akü hem de 220 ac 12 dc adaptör ile kullanıyorum. Bunu pako şalter ile manuel olarak gerçekleştiriyorum. Sorum şu otomatik transfer şalteri kullanabilir miyim? Veya geçişi otomatik nasıl sağlarım? Şebeke elektrik olmadığı zaman otomatik aküye, şebeke elektriği olduğu zaman otomatik şebekeye şeklinde.

60 amper, diyot ve mofset bağlantısı için şema var mı? tşk.

Bu devre de sanırım anahtar var değil mi?

Bu devre de sanırım anahtar var değil mi?
Oradaki anahtar şebeke beslemesini kesmeyi simüle etmek içindir.

Eğer süreklilik sizin için önemli değilse (bir bilgisayar veya modem gibi), uygun güçte bir röle veya kontaktörle de çok daha basit bir geçiş sağlanabilir.

Rölenin ortak (COM) ucu klimanın artısına gidecek, eksi uçlar ortak. Normalde açık (NO) uca şebeke artısı, normalde kapalı (NC) uca akü artısı bağlanacak. Şebekeden bobin uçlarına artı ve eksi besleme yapılacak. Bobin uçları arasına ters emk için ters diyot paralel bağlanacak.

Kondaktör olarak hangisini kullanabilirim? kısıtlı bilgimden dolayı soruyorum. Bu arada klima yazın 220 ile sürekli çalışacak, aküde ise maks 4 saat çalışacak.

Ustam siz profesyonel yardım alsanız iyi edersiniz. Bahsettiğiniz akımlar az buz değil yanlış işlem yapıp Allah korusun bir kaza çıkarmayın.​

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri