12 V 18 A kuru akü

Aküler boştamı yoksa şarz olur vaziyettemi durmalı?

  • Kesinlikle boşta durmalı

    Oy: 0 0.0%
  • Kesinlikle Ups kurulup şarj edilmeli.

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
Katılım
6 May 2013
Mesajlar
427
Puanları
31
Yaş
35
Konum
Bursa
Selamın aleyküm;
Değerli forum üyeleri elimde 120 adet 12V 18 A kuru tip akülerden ve 2 adette 15 KVA Ups mevcut.
Fakat şuan sistemde 2 adet biri 20KVA diğeri 40 KVA Ups (Aküleri 12 V 25 A) aktif olarak çalışmakta ve bu 15 KVA lık 2 Upsi bu sisteme teknik olarak ekleme şansım yok gibi duruyor.
Ben bu Ups leri kenarda saklamayı düşünüyorum Ups lere bişi olacağını sanmıyorum ama akülerden emin olamadım bu 120 adetlik akü kenarda dura dura bozulma ihtimali varmı.
Eğer böyle bir ihtimal varsa 15 KVA lik Ups lerden birini kurup yüksüz bi şekilde sadece aküler şarz olsun diye çalıştıracağım.
Sizlerin değerli yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aleyküm selam.120 adet 12 volt,18 A’lık akünüz uzun süre şarjsız (Boş olarak) bırakılırsa, plakalarında sulfatlanma (Küçük kristaller yerine büyük,tek blok haline gelip hiç şarj alamama) durumu kolaylıkla oluşacaktır.En ideali tampon (Float) şarjda kalmalarını sürekli olarak sağlayabilmek veya belirli sürelerde sizin de düşündüğünüz gibi ups’lerden birinin akü şarj devresini,bunları sürekli ve belirli bir şarj seviyesinde tutmak için kullanmak şeklinde yapılabilir.

Ups elektronik (hardware) elektronik devreleri belirli nem ve özel saklama (Ambalajlama) koşullarında yıllarca bozulmadan kalabilir,ancak sulu veya kuru (jel) aküler ya tampon şarjlı ya da ups şarjlı,yani harici akü şarj cihazları ile düzenli olarak şarjda tutulup,akü kutup başının 10.80 volttan (1.80*6=10.80) aşağıya inmeyip,şarj almayan büyük sulfat kristalleri (monoblok) haline dönüşmemesi bu şekilde mutlaka önlenmelidir.Kolay gelsin.
 
120 ad büyük sayı ve aküleri çıkar tak çok zaman isteyen bir iş olacak, ups lerin garantisi sanırım ki bitmiş durumda ... satın aldığın firmaya irtibata geçmeni tavsiye edecektim, Sn. @binbaşı nın görüşüne hak veriyorum nette de yabancı site karşılaşmıştım rafta satış bekleyen aküler için float şarj yapan cihaz devre öneriliyordu. Cihazllara modifiye yapıp 2 de bir aküleri şarj yapmak adına konnektör yapmalı bir de çoklu aküleri aynı zamanda şarj edebilecek li-ion pilleri gibi balast özellikli şarj cihazı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst