Kardeş zaman rölesinin 3 nolu ucuna baktınmı üçgen'e geçince elektrik olması lazım. Yoksa zaman rölesi arızalı olabilir.
Eğer orda elektrik varsa kontaktörü değiştirirken normalde kapalı yerine normalde açık kullanmış olabilirsin.
Bu durumda zaman rölesinin 3 nolu ucuna bağlı olan kabloyu takip et. önce çekip sonra bırakan kontaktöre gidecek onu bulduktan sonra o kablonun bağlı olduğu vidanın tam karşısındaki vidaya bak orda elektrik yoksa ya kontak arızalı yada normalde açık kontak kullandın demektir.
Anlattkılarım aynen oluyorsa o zaman o kabloları karşılıklı olarak her ikisini birlikte boşta olan kontaklara aktararak dene...
NOT: Bu kontrolleri yaparken start komutunu vermiş ve üçgene geçmiş olmasına dikkat et. (yani her ikisi çektikten sonra biri bırkıyor dediğin andan sonra)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
oncelikle sorunu cozdum allaha sukur buyuk bir sikintidan kurtuldum
problem bastan itibaren kontaktorun arizali olusu ben ucunude degistirdim fakat acik ve kapali girislerini karistirdigim icin kontaktorun ucgeni cekmiyordu sizlerin ve bu sitede tanistigim bir arkadasimin yardimlariyla olusan bu isim icin herkese ayri ayri tesekkurlerimi sunuyorumsimdi bir baska konuya dogru yolculugumuz basliyor ondada destejklerinizi bekliyorum hurmetler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,281
Mesajlar
916,405
Kullanıcılar
450,106
Son üye
orhanyildiz07

Yeni konular

Geri
Üst