108 üstü frekanslara çıkıp hava trafiğini dinlemek

Avokaeydo

Üye
Merhaba. Normal bir radyo üzerinde veya bir uygulama ya da kendim yapabileceğim basit bir alet ile 108 üstü frekanslara çıkmak istiyorum. Amacım kule ile olan konuşmaları dinlemek. Böyle bir şey mümkün mü? Eğer böyle bir şey yaparsam suç mudur?

Dinlemek neden suç olsun ki, yayınlarsan o zaman suç olur. SDR yi araştırın.

Düzeltiyorum çoğu ülkede yasak değilmiş ama bizde yasakmış, tabi birde lisans lazımmış.

Son düzenleme:
güzel insan,
1- amacınız nedir?
2- en kısa zamanda bir telsiz operatörü lisansı alınız. (ekim 2024 itibariyle, 240,5 ₺ gibi bir harç masrafı var, son fiyat güncelemesinden sonrasını bilmiyorum)
3-yasal olan, yani telsiz cihazınızın izin verdiği her kanalı dinleyebilirsiniz.
4- yasal olmayan, yani izin verilmeyen frekanslara girmek suçtur.
5- istiyorsanız yapabilirsiniz ama yakalanmayın. ışıklar içinde uyusun öğretmenimin dediği gibi "kopya çekmek (suç işlemek) serbest, yakalanmak yasak"
6- yasal izin alınmadan dinlenilen, kayda alının her türlü ses kaydının yayınlanması suçtur. (burası +1) ceza katsayı olarak...

düzeltme: harç miktarı

Son düzenleme:
S.gökçendeki trafiğin kaynağını bulsalardı iyi olacaktı.

@otohat süper kahraman olmak isteyen gençlere destek veriyorsun herhalde . Kıyafetler senden . Benimki siyah olsun mümkünse . Açık renkler kir götürmüyor .
Destek verdiğimden değilde sen şifresiz bir yayın yapıyorsun bunu dinlemek yasak diyorsun mantığa aykırı yani. Bu mantıkla fligtradar24 te yasak olmalı ama değil.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,563
Kullanıcılar
454,050
Son üye
emirgrkmozdemir

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri