100 MVA transformatör tasarım ve hesabı

maverics

Üye
Katılım
27 Nis 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar 100 MVA bir transformatörün tasarımı için gerekli döküman ve hesaplamalar arıyorum. Elinde bu konuda bilgi olanlar bizimle paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merak etme bulamazsın , kimse de vermez çünkü
 
ya emir sen ammada ön yargılısın kestirip atıyorsun başkalrının adına niye konuşuyorsun
 
Sapmaz arkadaşım, emir önyargılı değil gerçekçi. Bugün 100MVA bir trafonun dizaynını burada kimse paylaşmaz. Çok ciddi bir bilgi birikimi ve deneyim gerektiren bir proje ancak ticari amaçlarla paylaşılır, yani para karşılığı satılır. 100MVa projesi değil, trafoyu yapmak için gerekli olacak ekipman bilgisine bile parayla ulaşabilirsin.Bu işten ekmek yiyen deneymli insanlar ve şirketler var. Ayrıca en basit trafoda olduğu gibi gerilim seviyesi, bağlantı bilgisi, yük altında kademe değiştirici bilgisi...vs bir çok değişken var projeyi büyük ölçüde değiştirecek. En azından maverics onları yazıp şansını denesin.
 
sende galiba trafo imalthanesinde çalışıyorsun anladığım kadarı ile gerçekçilik değil bu bilgi saklamak kimse kafasındaki bilgileri budünyada bırakıp gitmiyor herkes kafasındakilerle göçüp gidiyor ama sen bu bilgileri birileri ile paylaşırsan sen bir eser bırakmış olursun ben kamudan emekliyim hiç bir zaman bilgilerimi saklamadım herkesle paylaştım çünki benden öncekilerde aynı sizin düşüncelerinizi taşıyordu bizlere bilgilerini vermediler bizler kendimiz öğrendik ne oldu arkalarında buda benim yetişdirdiğim elemanım diyebileciği kimseyi bırakmadan bu dünyadan ayrıldılar.Herşey para pul değil değerli dostum dostlukları para değil hiç birşey satın alamaz benden.Neyse bu konuda yaram var zaten kusura bakma dedimya eskiden
 
Merhaba osman bey , güzel birşey istemişsiniz ama olmaz şey istemişsiniz 100 mva bir trafo diyelimki yaptınız nasıl test ediceksiniz bunun için ekipman teknik bilgi ve beceriniz varmı , ve diyelimki sıfırdan marka kurdunuz ve yaptınız rutin testleri yaptınız tip deneylerinide yaptınız ama daha bitmedi malesef kısadevre dayanım testti yaptırmanız lazım e bu labaratuar türkiyede yok sizmi kurcaksınız mecbur yurtdısına göndericeksiniz trafoyu bu işlem trafoyu imal ettinizya bayağ masraf oldu ya bi o kadar daha ödemeniz demek . Best var balıkesirde o yapıyo nasıl yapıyo dersiniz onun yabancı patentti var projeler dısardan geliyo o burda öyle yapıyo sizde baska bi markayla ortak olursanız anca o zaman yaparsınız ....ama yinede sunu söylemek istiyorum dağıtım trafosu ve güç trafosu cok farklıdır sargı tipi kademesi tersiyeri ayar sargısı hepsi cok farklı ,,,ve diyelimki ben size bi proje gönderdim bu prpoje rusyanın hava sartlarına göre hesap edilmiş öyle dizayn edilmiş siz aynı projeyi aldınız ve trafoyu tamamen yaptınız ama sudii arabistana gönderdiniz ne kadar verimli çalısır soruyorum size ...
 
Sn Sapmaz, 100mVA trafolarla ilgili herhangi bir üretim detayı bilmiyorum ve paylaşılmasını bende gerçekten isterim. Ancak 100mVA herhangi bir trafo değil. Bunu yapabilen firma Mehmet Muratoğlunun dediği gibi ya yutdışından bir ortakla çeşitli gizlilik anlaşmaları yaparak imal ediyordur, ya dizaynı para vererek (büyük ihtimale) yurtdışından satın almıştır, yada geçmişte bunlardan birini yapıp nasıl imal edileceğini öğrenmiştir.
Ben trafo imal eden bir fabrikada mühendis olarak çalışıyorum ve bu firmanın yıllarca uğraşarak biriktirdiği önemli bazı bilgileri dağıtmayı etik bulmuyorum. Kamuda çalışan bir insan için bilgileri paylaşmak ve yararlı olmak adı üstünde kamu için en güzeli ama özel sektörde hizmet veriyorsanız ve birçok rakibiniz varsa neleri paylaşıp neleri paylaşmayacağınızı düşünmek zorunda bırakılıyorsunuz. Yinede dağıtım trafolarıyla ilgili bilgilerimi paylaşmaktan, varsa sorularınızı cevaplamaktan ve yenilerini öğrenmekten keyif alırım. Özel mesaj atabilirsiniz.
 
iyi de o zaman herkes trafo imal etsin. sabancı kendi bilgisini açıklıyor mu veya coca cola sırrını açıklıyor mu. adamlar uğraşsın didinsin kendi tasarım programları geliştirsin sonra niye paylaşmıyorsunuz. öğrenmek isteyen girer bir fabrikaya öğrenir. siz neden emek harcamadan bilgiye ulaşmak istiyorsunuz ki. ayrıca sn mehmet muratoğlu BEST in projleleri dışardan gelmiyor sadece lisans dışardan yoksa tüm projeleri kendi üretimi. lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim. istanbulda bile bir sürü dağıtım trafo imalatçısının lisansları yabancıdır. ayrıca BEST in yeni labaratuvarını görmenizi tavsiye ederim. Avrupada bile büyüklük ve modernlik açısından ilk 3 tedir.
 
iyi de o zaman herkes trafo imal etsin. Sabancı kendi bilgisini açıklıyor mu veya coca cola sırrını açıklıyor mu. Adamlar uğraşsın didinsin kendi tasarım programları geliştirsin sonra niye paylaşmıyorsunuz. öğrenmek isteyen girer bir fabrikaya öğrenir. Siz neden emek harcamadan bilgiye ulaşmak istiyorsunuz ki. Ayrıca sn mehmet muratoğlu best in projleleri dışardan gelmiyor sadece lisans dışardan yoksa tüm projeleri kendi üretimi. Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim. Istanbulda bile bir sürü dağıtım trafo imalatçısının lisansları yabancıdır. Ayrıca best in yeni labaratuvarını görmenizi tavsiye ederim. Avrupada bile büyüklük ve modernlik açısından ilk 3 tedir.

merhaba emir bey evet cümlek biraz devrik olmuş bestti yakından takip eden birisiyim evet zamanında merih şanlının bilgilerinden yaralanmısımdır haklısınız projelerin burda çizildiğini belirtmemişim orda bi yanlışlık var ama patent yabancı benim asıl anlatmak istediğim kendi patentini alması daha masraflı olur bunu söylemek istemiştim .iyi çalışmalar diliyorum size ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst