10 adet MT8070ih için merkezi kontrol

ozermania

Üye
Katılım
30 Eki 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba;

10 adet makinaya ayrı ayrı MT8070ih HMI panel takacağım altlarında Mitsubishi FX3G PLC çalışacak. hmi yazılımları hazır, çalışıyor şu an test ediyorum.

Fakat benden ilave istenen bu 10 makinanın merkezi bir bilgisayardan izlenebilir ve reçete değiştirilebilir olması.

bunun için kullanmamı önerdiğiniz programlar nelerdir. ücretli/ücretsiz olabilir.

mt8070ih için adaptasyonu kolay olsun yeterli

yardımınız için şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ekranı haberleştireceğine PLC den data çekmek daha kolaydır.
İlgili yazılımın tutarı (donanım hariç) 5000£ civarındadır.
Toplam maliyeti ilave birimlerle birlikte 8000£ dur(PLC ilave bileşenleri dahil değildir).
Bu yazıyı teklif olarak kabul edebilirsiniz.
(*Tüm ilave diğer bileşenler ağ vs alıcıya aittir. Sistem iki yıl garantilidir(yazılımsal).)
SQL ve/veya diğer özellikler ücrete tabidir(1 den fazla kullanıcı, mail yollama,üretim analizi,maliyet hesabı,performans raporları vs. vs.).

Kolay gelsin.....
 
Ekranını yaptığım makinalar 10 yıldır calısan PLC program yapısı uzerine kurulu, Master olan makina uzerindeki panel ve biraz fazla akıllı, çok değişken var. Bu nedenle butun dataları yeni panelde (MT8070iH) tutmak zorundayım, eski makinalara takılabilmesi için, hazır plcye (plc i/o ları biraz karışık bakinaların plcyi değiştirsem kablolama sıkıntısı çıkacak hem de maliyetli. PLC programıyla oynayamam.

panelde 1 program(reçete) yaklaşık 2200 word olmak uzere 100 adet program saklanabiliyor.

benim bir bilgisayarda panelde yazıldığı görsellikte (kolay bir görselliği var birkaç macro çalışıyo programa step ekle, step çıkar, stepin iç parametrelerini değiştir vs ) program yazıp panele yollamak ya da panelde yazılmışı bilgisayara çekebilmem gerekli.

ya fazla i/o lu olmadan Scada ile modbus TCP/IP bağlantı (eşzamanlı olmayarak 10 makinaya) o zaman biraz daha içerikli bir program olabilir alarmlar, eventlar fln alınabilir. Donanım olarakta sanırım bir hub ve dongle olur. bunun için teklif alabilirim. yada anlatabildiysem manıtığa uyan senin fikrin.

yada weintek in basit mantıkta .rcp olarak fln taşıyıp bilgisayarda açıp yada hazırlayıp geri yollayabileceğim bir yontemi hazır yapısı fln varsa sunu dene gibi bir yönlendirme bekliyorum..
 
Son düzenleme:
Arkadasim butun hmi larin loglari datalari istedigin bilgisayara istedigin klasor isminde ethernet uzerinden kayit altina alabilirsin kayitla ilgili bir sikinti yok receteleride manuel recete sayfasi olusturup vnc ile baglanip ekrandan girerek yukleyebilirsin benim bu sekilde bir uygulamam oldu.hem maliyet acisindan dusuk bir calisma hemde ekstra bir yazilim kullanmana gerek kalmadi eger boyle bir sey dusunursen ve destek istersen 1500 tl civarinda istedigini yaparim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst