1-Fazlı AC Motor Yardım

bunal55

Üye
Katılım
4 Şub 2010
Mesajlar
185
Puanları
1
Yaş
31
Mrb, Yıllar önceki Merdane diye adlandırdığımız çamaşır makina motorunu, tozlu raflardan aldım çalıştırsam bir şey olurmu diye içini açtım sizlede paylaşmak istedim bilgisi olanlardan bu motor hakkında bir şey söylemelerini rica ederim. Nasıl çalıştırabilirim? vs. iyi akşamlar..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tek fazlı bir motor.milinde merkezkaç anahtarı var eğer bobinler sağlamsa o anahtar paslı olabilir açmayabilir bunları kontrol et derim
K.G.
 
Öncelikle sargılara bak fiziksel darbelere maruz kalmış mı?Rulmanlarını değiş.Sonra sargı uçlarını elektriksel olarak kontrol et kısa devre vs. testi.neren59 arkadaşımızın dediği gibi merkezkaç anahtarınıda kontrol et bu testlerdende geçerse motorun güzel bir temizliğini yap ondan sonra çalıştırmayı dene yinede çalışacağına garanti veremem.Tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar.Kolay gelsin.
 
solvente yatırıp temizledikten sonra sorun çıkmaz gibi geliyor bana.
 
Bilgileriniz için teşekkür ederim. Motora enerji uyguladığım zaman kalkış yapmıyor inilti yapıyor.
 
Ya yardımcı sargısı devreye hiç girmiyor bundan olabilir,yani merkezkaç anahtarın bağlantıları oksitlenmiş veya yardımcı sargı hasarlı olabilir,avometreyle yardımcı sargıları ölçüp bir kontrol edin,ya da mekanik bir zorlanma(Bozuk,paslı rulmanlarla) sonucu dönmeme durumu ortaya çıkmış olabilir.Üzerindeki tozundan,pasından bir solventle,temizleme sıvısıyla iyice temizlendikten sonra merkezkaç anahtarda ve yardımcı sargıda da bir sorun bulunmuyorsa eğer,çalışmaması için bir neden kalmıyor.İlk startı(Dönmeyi) başlatan bu yardımcı sargıdır,dönme sonunda hemen devreden merkezkaç anahtarla çıkması gereklidir,aksi takdirde yanması söz konusu(Sargı yapısından dolayı) olabiliyor.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst