0.04 RPM için motor tavsiyesi

Merhaba

ben bir makarayı 0.04 rpm ile döndürmek istiyorum. Buna en uygun motor çözümü sizce ne olur?

Yüksek güç istemeyecekse step motor kullanılabilir. Standart step motorlar genelde bir turu 200e böler. Ortalama bir step sürücü mikrostep kademesinde 1600'e bölebiliyor. Yani her adım sinyali arasında 937.5 ms beklenirse istenilen devir sayısına ulaşılır ama hareket çok akışkan değil minik adımlarla kesik kesik olacaktır. Eğer makarada ağır bir yük olacaksa momentumdan dolayı bir yük bindirecektir. Bunu engellemenin en iyi yolu step motor + redüktör ile hibrit bir sistem kurmaktır. Böylelikle makaradaki tork artar ve hareket daha yumuşak ve akıcı olur.

400 rpm ile dönen herhangi bir motor kullanabilirsiniz.
Tasaraımınızın durumuna göre teknik datalar seçilir.
İstediğiniz devir:
0.04 rpm ise şöyle hesaplyabilirsiniz:
400/0,04 = 10.000
İki adet 1/100 redüktör (planet tip rahatlıkla bulunur) kullanırsanız:
100x100= 10.000 kez yavaşlatmış olursunuz.

Yükünüz az ise şunlar yapılabilir:
Yalnız ağırlık + sürtünme (varsa) hesaba katılmalıdır, tam ne yapacağınızı söylerseniz...

1. Nema 17 Stepper Motor (uygun sürücü ile) kullanabilirsiniz

2. 1/100 Planet redüktör kuple edersiniz Bu şekilde Torkunuz teorik olarak 100
kat artar..

3 Motor torku redüktör sayesinde yükseldüğü için Stepper Motoru 4rpm de çevirirseniz, (basit bir devre veya hazır kart ile)

4. Sonuçta motor 0.04rpm de döner.

Son düzenleme:
Bence en mantıklısı makara sistemi olur 500gram denmiş ama 500 gram motora binen yük mu yoksa bağlanacak ürün mu Eğer bir kol üzerinde 500 gram var ise bu acı ve konuma göre daha büyük bir yük oluşturabilir.Yapmak istediğiniz işi çizerek anlatırsanız daha net bir bilgi verilebilir

Forum istatistikleri

Konular
133,412
Kullanıcılar
459,373
Son üye
Ayda
Geri