Şu konuyu bilen var mı? Radiant Energy ve Dikey Dalga

John_Ahmet

Üye
Katılım
13 Kas 2018
Mesajlar
64
Puanları
1
Yaş
35
Bir arkadaş bir deney yapmış Deney şöyle;

Fig485.gif


"Ming also remarks:
For the set-up in the video, the secondary coil is wound using 1mm diameter enamelled copper wire, 365 turns around a 160mm diameter PVC pipe. The total coil length is 39.5cm. The total wire length of the secondary is approximately 182m. The white material is several layers of insulating glue to prevent arcing between adjacent turns when working with high voltage. The primary coil and the pick-up coil are wound with audio cable which is more than 4 square millimetres in cross section. The primary coil has 2 strands, 2 turns. The pick-up coil has 4 strands and only one turn. I use this thick wire, because I am going to use these coils for my high voltage project."

"Ming ayrıca şunları söylüyor:
Videodaki kurulum için ikincil bobin, 1 mm çapında emaye bakır tel kullanılarak, 365 mm çapındaki bir PVC borunun etrafında 365 dönerek sarılır. Toplam bobin uzunluğu 39,5 cm'dir. Sekonder telin toplam uzunluğu yaklaşık 182 m'dir. Beyaz malzeme, yüksek voltajla çalışırken bitişik dönüşler arasındaki arkı önlemek için birkaç yalıtım katmanı tabakalarıdır. Birincil bobin ve toplayıcı bobin, kesitte 4 milimetreden daha fazla olan ses kablosuyla sarılır. Birincil bobin 2 telli, 2 dönüşlüdür. Toplama bobininde 4 iplik ve sadece bir dönüş vardır. Bu kalın teli kullanıyorum çünkü yüksek voltaj projem için bu bobinleri kullanacağım."

Neyse fazla uzatmayalım böyle bir bobin hazırlamış ve mavi sargının uçlarını kuzey güney doğrultusunda aralarında belirli bir mesafe olacak şekilde toprağa bağlamış.

Sonrasında primer sargıyı sinyal jeneratörü ile çok düşük akım ile beslemiş. Oluşan osilasyon çeşitli frekanslarda özellikle rezonansa girdiği zamanlarda diğer uçtaki sargıdan ciddi miktarda AC akım olduğunu ölçmüş ve bununla bir devre hazırlayıp sadece bu enerjiyle bir ampülü yakmayı başarmış.

Fig507.jpg


Bu akımı nasıl tespit ettiğini şu videodan anlamaya çalışın.


Bu aynı zamanda bedava elektrik ürettiğini söyleyenlerin sırrıymış. Tesla bu prensiple bir AC motoru 1 hafta boyunca hiç bir güç kaynağına bağlamadan çalıştırmayı başarmış. O dönemde sinyal üretmek için elektronik devre hazırlanamadığı için sinyal için motorun kendisi kullanılıyormuş. Motor doğru frekansta sinyal ürettiğinde bobinlere havadan bir miktar soğuk elektrik akıyormuş ve sistem geri beslemeli şekilde tasarlandığından kendi kendini besleyerek çalışmasını sürdürebiliyormuş.

Konu hakkında bilgi sahibi olan ya da konuyu detaylandırabilecek düzeyde osilasyonlar, trafolar ve rezonans frekansı konusunda bilgi sahibi arkadaşlardan yorum alabilirsem çok iyi olur.

Buna benzer piyasada bir çok cihaz var. Yine aynı prensiple çalışıp radiant enerjiyi rezonans frekansını yakalayıp elde edebiliyor. Atmosferde salınımda olan ve atmosferin ayıklayamadığı güneşten gelen bir çok enerji paketi olduğunu bilmeyen birinin anlamasının ve yorumlamasının zor olduğunu biliyorum fakat sınır bilim ile ilgili son çalışmalardan haberdar ve havadaki enerjinin yalnızca FM, TV, Baz, Wifi istasyonlarından kaynaklanmadığını biliyor ve görünür ışık dışında güneşten görünmeyen tayftan da enerji geldiği konusunda temel bilgilere sahipseniz aklı başında bir yorum yazıp buradaki tüm bilgiyi yok saymayacağınıza eminim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst