Radiant Enerji ve Dikey dalga (Longitudinal wave)

Katılım
21 Ağu 2017
Mesajlar
146
Puanları
1
Yaş
44
Konum
Eskişehir
Arkadaşlar uzman arkadaşlardan bu konuya açıklama bekliyorum.

Bir arkadaşımız şöyle bir deney yapmış.

Şu linkten edindiğim türkçe açıklaması şöyle;

http://www.free-energy-info.com/Chapt3.html

Fig485.gif


"Ming also remarks:
For the set-up in the video, the secondary coil is wound using 1mm diameter enamelled copper wire, 365 turns around a 160mm diameter PVC pipe. The total coil length is 39.5cm. The total wire length of the secondary is approximately 182m. The white material is several layers of insulating glue to prevent arcing between adjacent turns when working with high voltage. The primary coil and the pick-up coil are wound with audio cable which is more than 4 square millimetres in cross section. The primary coil has 2 strands, 2 turns. The pick-up coil has 4 strands and only one turn. I use this thick wire, because I am going to use these coils for my high voltage project."

"Ming ayrıca şunları söylüyor:
Videodaki kurulum için ikincil bobin, 1 mm çapında emaye bakır tel kullanılarak, 365 mm çapındaki bir PVC borunun etrafında 365 dönerek sarılır. Toplam bobin uzunluğu 39,5 cm'dir. Sekonder telin toplam uzunluğu yaklaşık 182 m'dir. Beyaz malzeme, yüksek voltajla çalışırken bitişik dönüşler arasındaki arkı önlemek için birkaç yalıtım katmanı tabakalarıdır. Birincil bobin ve toplayıcı bobin, kesitte 4 milimetreden daha fazla olan ses kablosuyla sarılır. Birincil bobin 2 telli, 2 dönüşlüdür. Toplama bobininde 4 iplik ve sadece bir dönüş vardır. Bu kalın teli kullanıyorum çünkü yüksek voltaj projem için bu bobinleri kullanacağım."

Neyse fazla uzatmayalım böyle bir bobin hazırlamış ve mavi sargının uçlarını kuzey güney doğrultusunda aralarında belirli bir mesafe olacak şekilde toprağa bağlamış.

Sonrasında primer sargıyı sinyal jeneratörü ile çok düşük akım ile beslemiş. Oluşan osilasyon çeşitli frekanslarda özellikle rezonansa girdiği zamanlarda diğer uçtaki sargıdan ciddi miktarda AC akım olduğunu ölçmüş ve bununla bir devre hazırlayıp sadece bu enerjiyle bir ampülü yakmayı başarmış.

Fig507.jpg



Bu akımı nasıl tespit ettiğini şu videodan anlamaya çalışın.



Bu yöntemle sadece iki toprak bağlantısı sağlanarak ve düşük güçte bir sinyal jeneratörü ile bu iki ampülü yakmak sizce mümkün mü? Bu nasıl olabilir?

Buna Radiant Enerji deniliyormuş zamanında Nicola Tesla bunu açıklamaya çalışmış. Güneyden kuzeye akan bu dikey dalgalar doğru sinyaller ile elektriğe dönüştürülebiliyormuş.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Lütfen konu hakkında özellikle rezonans frekansı konusunda bilgili arkadaşlardan bu konudaki düşüncelerini öğrenmek istiyorum.
 
Rezonans olayında depo edilmiş enerji var tesla coil ,indüksiyon ısıtıcı , free bir olay yok ,

Mesela örnek, tavana asılmış 10ton yük eğer bunu birden itersen hareket ettiremessin ama yavaş yavaş uygun rezonanslı şekilde sallamaya başlarsan yarım saat sonra on ton yükü deli gibi sallarsın işte burada yarım saat süresince verdiğin enerji 10ton yük üzerinde depo edilmiş oluyor.

Aynı olay indüksiyon ısıtıcıda var mesela indiksiyon bobini ve kapasitörü arasında 500amper dolanıyor
ama şebekeden çektiği akım 1 amp bu nasıl oluyor aynı 10ton salıncakta verdiğim örnek gibi.

Burada ölçüm yaparsan 500amp , şebekeden gelen 1 amp ???? o zaman free enerji !! diyemessin çünkü rezonansa girmiş sistemde hapsedilmiş bir enerji var bu enerji bizden çıkıyor.
 
free bir olay yok , free enerji !! diyemessin

Sana free energy diyen mi oldu? Başlığa bak ne yazmışım. Buna Radyan (Radiant) enerji deniliyormuş ve elektriğe dönüştürmek mümkünmüş tıpkı güneş enerjisi gibi...

Ayrıca olayın mekanik tarafını anlayabiliyorum. Tacoma Narrow köprüsünün hafif şiddetteki rüzgar ile yıkılışında da rezonansın etkisi varmış.

Şu linkte bulunan olayın açıklaması şöyle;

https://onedio.com/haber/tacoma-narrows-koprusu-ve-muhendislik-hatasi-445980

Uyarıldığında her maddenin bir rezonans frekansı vardır. Eğer frekans tutturulup bir dış güç tarafından arttırılırsa her madde parçalarına ayrılabilir” bu prensib Nikola Tesla’nın zamanında deprem makinesi yapmaya çalışırken ki kullandığı prensiptir. Bu Köprü de dış güç Rüzgar oluyor ve köprünün rezonans frekansını tutturarak arttırıyor ve salınım yapmaya başlayan köprü gitgide artan frekans karşısında dayanamıyor ve yıkılıyor. Nikola Tesla ise Rüzgar yerine kendi yaptığı osilatör makinasını kullanmayı amaçlamıştı.

Konunun bilimsel araştırmalarından sonra elde edilen veriler tüm insanlıktan gizleniyor. Sanırım deprem oluşturmak isteyecek kötü niyetli kimselerden ve bunu kullanarak enerji elde etmek isteyenlerden gizlenmek isteniyor.

Ayrıca ben elektronik konusunda bunun açıklamasını bu konuda gerçekten iyi olan birilerinden öğrenmek istiyorum. Rezonans konusunu çok detaylı araştırmış ve sınır bilim çalışmalarından haberdar olan deneyimli arkadaşlardan bu konuda daha detaylı bilgi istiyorum.

Yalnız deneme yapmayın cısssss.

Arkadaşlar ayrıca konuyu ilk başta "Elektronik Genel" kategorisinde açmıştım fakat yönetim buraya daha layik görmüş olacak ki başlığın yerini değiştirmiş. Adam Oscilloscope ile ölçüm yapıyor bunu en iyi elektronik kategorisinde yaparlar diye düşünmüştüm. Sinyal frekansı 1.23 MHz olduğunda diğer uçtan bildiğin 300-500 Watt enerji alıyorlarmış. Kim bu konuya esaslı bir cevap verecek bekliyorum.

Bu konular bi taraflarımıza yavaş yavaş girecek hiç acelele etmiyorum. Bende yeterli sabır var.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst