Şerit Ledi Kumandasından Kısmak...

batboy178

Üye
Katılım
9 Kas 2017
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
42
Merhabalar,

RGB Şerit ledleri (mesela 3 çipli SMD 5050);

1- kumandasından kısmak yani dim etmek elektrik tüketimini düşürür mü?

2- Beyaz rengi oluşturmak için 3 rengi aynı anda yaktığından dolayı mesela sadece kırmızı rengi yakmak tüketimi 1/3 oranında azaltır mı?

Teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
diğer renklerin fişini çekmiş gibi olursun sonuçta, azaltır. ama şerit ledler tasarruflu ampul gibi birşey değil mi, gerek var mı kapatmaya?..
 
Cevabınız için teşekkürler, merakımdan sordum, ayrıca her ne kadar tasarruflu olsalar da mesela salonuma döşemek istesem yaklaşık 20 metre şerit led gerekir ki bu da 288 watt eder, oldukça yüksek bir rakam... :)
 
yüksekmiş, tercih meselesi tabi, renkli yazmışsın yani oda ortasında gerçek bir aydınlatman var sanırım istediğinde renklendirmek için kullanacaksın, görsellik olsun diye..
 
Son düzenleme:
Tabiki avize var, farklı bir ambiyans oluşturmak için düşünüyorum.
 
Nayırhh nolamash, hiştt ayrılın, ayrılın bakeem nnnaile var burda :) Normal ampullerde ışık şiddetini kısmak, tüketilen enerjiye etki etmiyor, ama LED için benim bir bilgim yok.
 
ledlerde farklı değil eskiden ledler düşük akımla yanardı...
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim, konuya teknik olarak, daha net ve somut bir cevap verebilecek bir arkadaş varsa sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst