Şerit Led Adaptörü Hakkında

edison3838

Üye
Merhaba arkadaşlar 35 Metre 3 çipli metrede 30 led olan şerit ledlerden uygulayacağım bir yere,bu led için trafo hesabını nasıl yapmam uygun olur?Hesabını yaptım 35 metre 25 A akım çekiyor.Benim düşüncem 35 metreyi 3 e bölüp 2 adet 10 A,1 Adet 5A trafo takmak.sizce sağlıklı olurmu bu yöntem?Yoksa bu kadar trafoya gerek yokmu?

35 metreye 25 wat yetmez en kötü şerit led in metresi 4.8 wat tüketiyor sizdeki led büyük ihtimal 11 watt olanlardan düşük watt takarsanız daptörü ledler sönük yanar sizdeki led i ölçün yada kutusunda yazar metrede kaç watt yaktığı ona göre adaptör alın
ayrıca adaptörün watt ı ledlerin yaktığından 5-10 watt yüksek olsun

35 metreye 25 wat yetmez en kötü şerit led in metresi 4.8 wat tüketiyor sizdeki led büyük ihtimal 11 watt olanlardan düşük watt takarsanız daptörü ledler sönük yanar sizdeki led i ölçün yada kutusunda yazar metrede kaç watt yaktığı ona göre adaptör alın ayrıca adaptörün watt ı ledlerin yaktığından 5-10 watt yüksek olsun
Ben 25 watt demedmki onu nerden cikardin.

Merhaba.5050 olarak bilinen aynı kılıfta üç led'in bulunduğu (üç çipli) şerit LED' in 1 metresi ( 30 LED ) 7.2W net güç harcar. Metresinde 0.6 A yani 600 mA çeker. 0.60 * 35 = 21 amper olur. (35 mt.'de çekilen akım) Seçilecek olan sps adaptörü yüklü iken fazla ısınmaması için normal amper değerinden %30 daha yüksek değerde (amperde) seçilmesi de daha uygun olur.% 30 fazlası= 21 * 0.30 + 21= 27.3 A olur. Bu standardı hazır satın almak veya hazır bulmak da belki biraz zor da olabilir.Bu nedenle seçilen bu amper değerini biraz daha yuvarlatırsak; 220 volt ac. giriş/12 volt 30 amper dc. çıkış veren smps'li bir şerit led adaptörü, 35 mt.'lik şerit led (3 çipli,mt.'de 30 adet ledli ,7.2 watt.'lık) için çok da uygun olur.Seçilen bu emniyet payının biraz fazla olması da çok daha iyidir.Şerit ledi 3'e veya 4'e de tam eşit şekilde bölseniz 12 volt dc.lik smps'li örneğin 30 amperlik bir adaptörle paralel olarak,yani tek adaptörden beslemeniz de yine uygundur.Fazla sayıda adaptöre de gerek yoktur.Bu şekilde ledleri taşıyan bakır akım yolları da,bu tek 35 mt.de oluşacak bir ısınma riski açısından en aza da indirilmiş olur,yani çok faydalı olur.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba.5050 olarak bilinen aynı kılıfta üç led'in bulunduğu (üç çipli) şerit LED' in 1 metresi ( 30 LED ) 7.2W net güç harcar. Metresinde 0.6 A yani 600 mA çeker. 0.60 * 35 = 21 amper olur. (35 mt.'de çekilen akım) Seçilecek olan sps adaptörü yüklü iken fazla ısınmaması için normal amper değerinden %30 daha yüksek değerde (amperde) seçilmesi daha uygun olur.% 30 fazlası= 21 * 0.30 + 21= 27.3 A olur. Bu standardı hazır satın almak veya hazır bulmak da belki biraz zor da olabilir.Bu nedenle seçilen bu amper değerini biraz daha yuvarlatırsak; 220 volt ac. giriş/12 volt 30 amper dc. çıkış veren smps'li bir şerit led adaptörü, 35 mt.'lik şerit led (3 çipli,mt.'de 30 adet ledli ,7.2 watt.'lık) için çok da uygun olur.Seçilen bu emniyet payının biraz fazla olması da çok daha iyidir.Kolay gelsin.
35 mtreye tek adaptör kullanmamda bir sakinca yok yani oylemi

Evet çok doğru,sadece tek adaptörle 35 mt. beslenerek tümü de yakılabilir.Emniyet payını isteğe göre daha düşük seçerseniz, örneğin %20 emniyetle bu adaptörün amper fazlasını da seçmiş olursanız,30 amper yerine 25 amper,12 voltluk smps adaptörü de yine seçebilirsiniz.Çok mahsurlu da olmaz bu durum.(İleride bu şerit led metrajına ekleme de hiç yapılmayacaksa eğer.) Kolay gelsin.

Evet çok doğru,sadece tek adaptörle 35 mt. beslenerek tümü de yakılabilir.Emniyet payını isteğe göre daha düşük seçerseniz, örneğin %20 emniyetle bu adaptörün amper fazlasını da seçmiş olursanız,30 amper yerine 25 amper,12 voltluk smps adaptörü de yine seçebilirsiniz.Çok mahsurlu da olmaz bu durum.(İleride bu şerit led metrajına ekleme de hiç yapılmayacaksa eğer.) Kolay gelsin.

Smps demissiniz ben izgara tip adaptor dusunuyodum sikinti olmaz degilmi

Smps demissiniz ben izgara tip adaptor dusunuyodum sikinti olmaz degilmi

Hayır,ister trafolu (eski ağır tipteki) isterse ızgaralı (Izgaralı dediğiniz de aslında benim smps dediğim,yani ağırlıkça hafif tipte,anahtarlamalı tipteki güç kaynağı da olmalıdır) adaptör tipi olsun bir sıkıntı olmaz.Yeter ki her iki türünden de,25-30 amper 12 volt çıkışta olanı (Etiketi giriş: 220 volt ac ;çıkışı: 12 volt dc. 25-30 amper (İsteğe göre) ac/dc adaptörünü) bu 35 metrelik şerit ledin beslenmesinde rahatlıkla kullanılabilir.Kolay gelsin.

Hayır,ister trafolu (eski ağır tipteki) isterse ızgaralı (Izgaralı dediğiniz de aslında benim smps dediğim,yani ağırlıkça hafif tipte,anahtarlamalı tipteki güç kaynağı da olmalıdır) adaptör tipi olsun bir sıkıntı olmaz.Yeter ki her iki türünden de,25-30 amper 12 volt çıkışta olanı (Etiketi giriş: 220 volt ac ;çıkışı: 12 volt dc. 25-30 amper (İsteğe göre) ac/dc adaptörünü) bu 35 metrelik şerit ledin beslenmesinde rahatlıkla kullanılabilir.Kolay gelsin.
Peki teşekkürler

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri