Söylediklerin çok vahim meslektaş değiliz herhalde o yüzden böyle şeyler söylüyorsun. Hadi anlık gücün söylediğin gibi olduğunu kabul edelim bu ne işe yarayacak. Kondansatörü de şarj edince anlık lambayı yakıyor ama bir işe yaramıyor akü veya başka bir güç kaynağı gibi kullanamıyoruz. Gücün formülü watt , kw bu saatlik güçtür ister yanında kw/h yazsın ister yazmasın bu değer saatlik olarak kabul edilir. Tüm elektrikli cihazlarda kw yada watt yazar alıp bunu bir sayaca bağlarsan 1 saatte etiketteki değeri yaklaşık olarak tükettiğini görürsün. Söylediğinin şu kısmı doğru megawatt,kw,watt gibi değerler aylık,yıllık.günlük hesaplanabilir fakat yine söylediğim gibi kw/saat biriminden yola çıkarak diğer zaman birimlerine çevirmek zorundasın bu değerler saatlik değere eşit olmaz hiç bir zaman. Hatta farklı enerji birimine de çevirebilirsin mesela jolue birimine 1 kw lık güç 3.600 kilo jolue eşdeğerdir. Mesela elektrik sorularında 100-hz ,200 hz frekanslar farklı voltajlar ile ilgili örnekler verilir öğrencilere konunun anlaşılması için,fakat gerçek hayatta bu değerler kullanılmaz. Amaç burada öğrencinin olayı anlamasını sağlamaktır.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elmalar armutlara karıştı. Joule bir enerji birimidir güç değil. Tıpkı kalori gibi kilowatsaat gibi.

Güç enerjiye çevrilmez. yine aynı hatayı yapıyorsunuz. 1 kilowatsaatlik enerji=3600 kilo joule yapar.

size iyi günler dilerim... Ben çekildim..
 
Watt=joule/saniye dir. Yani içinde zaten zaman var. Watt/saat diye birşey olmaz çünkü joule/(saniye saat) gibi anlamsız bir birim ortaya çıkar.

Watt=joule/saniye ise bu değerin zamanla çarpılması lazım ki saniyeler birbirini götürsün. Yani Ws Wh kWh gibi gibi.
 
@Ali Sever, 6 nolu mesajda gerekli cevabı vermiş olsa da, iş, güç, enerji tanımlarında polemik konusu olmuş.

Burada bir düzeltme yapmak isterim; 4800Wh toplam enerji ile invertörün gücü hatalı kıyaslanmış. Toplam enerji 1000Wh olsa bile 2400 watt gücündeki bir invertörü çalıştırabilir. Hem de maksimum güçte çalıştırabilir (starter aküler için nasıl ki CCA-Cold Cranking Amper, anlık güç değeri var, solar akülerin de belli bir güç deşar değeri var. Bu değer lityum akülerde diğer kurşun akülere göre daha fazladır). Bir saat olmaz da 5-10 dakika olur diyelim. Yani çalıştıramaması için bir sebep yok. Bir sebep var, akünün deşarj üst sınırından fazla akım çekilemez. Çekilebilse teorik olarak sorun yok. Elektrikli arabalardaki kısa süreli şarj olabilen akülerle bu durum mümkün. O tür 12V200Ah ile bir fırını 10-15 dakika çalıştırmak mümkün. İnvertörün kesime girme olayı şudur; ya gereken 12/24/36/48V hangisi ise aküler o voltajın altına düşer, ya da maksimum gücünün üzerinde bir cihaz bağlanırsa (ki zaten maksimum gücün de yüzde 70-80'i ancak sağlıklı kullanılabilir) o zaman kesime girecektir. Aynı durum elektrik motorlu cihazların gücü bu aralıkta olsa bile anlık/kalkış/demeraj akımlarından dolayı yine kesime gireceklerdir.

... Bu tip bir yatırım sadece elektrik hattının olmadığı bölgeler için mantıklı olabilir.
Yine burada tüketilen enerji miktarına bağlı olarak amortisman süresi dikkate alınarak 20-30-50bin TL'lık her neyse yatırım yapılabilir.

Sorudakine benzer bir sistem on-grid solar sistem diye geçiyor. Üstelik onda Şebeke depolama amaçlı kullanıldığı halde (dağıtıcı firma ile anlaşmalı, çift yölü sayaçlı, on-grid invertörlü) kârlı bir işlem olarak görülmüyor. Bu konuda sıkıntı çekenler yakın zamanda medyaya düşmüştü.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…