Şarjlı süpürgeyi araba çakmaklık girişine uydurma

kralcon

Üye
Katılım
17 Mar 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
100
p.jpg

hayırlı günler.elimde 3.7v şarjlı süpürge var bataryası öldüğü için artık arabada kullanmak istiyorum.Arabanın çakmaklık girişine nasıl uyarlayabilirim bilgi verebilirseniz çok sevinirim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Çakmak girişinden kullanamazsınız. 12 voltu 3,7 volta düşüren devre kullanamanız gerekir. Regüle devresi ile güç kaybı yüksek olur. inverter yöntemi ile verimli olur. Bulabilirseniz motorunu 12 volt ile değiştirin ama yerine uygunu bulma sorunu olabilir.
 
Merhaba.Araba içinde daha yüksek emiş istenebilir,ev içinde düz masa üstünden emme ile oto içinde halıya fazla yapışanını çekerek (Hafif emişle) koparmak daha güç olabilir.Kendi kullandığım oto süpürgesi örneğin 10 amper-12 voltluk (120 watt.lık) dır,yani volt düşük olunca amperin yüksekliği burada bir işe yaramış oluyor,tıpkı bir marş motorundaki gibi.Evdeki pratik şarjlı süpürgeler genellikle 2100-2200 mA,3.6 volt ni-cd bataryayı kullanır,5-6 dak.'lık çok kısa deşarj süreleri için.

Motor (12 voltluk olanını) pek bulamazsanız veya bu epey pahalıya geliyorsa hiç fazla uğraşmayın,3.6' volta getirmedeki kayıplar ve ondan sonra dc. motorun çekişinin randımanı,vb. konularla bu tadilattan sonraki bu performansı konusunda da çok garantili olamazsınız,.Çünkü ancak kendi orijinal ni-cd bataryasının verebildiği tam amper gücü burada tam olarak düşünülmeli.

Bence evdekini sadece ev için düşünün,yeni bir bataryayı hep beklesin,elinizin altında bulunsun.Otomobil içinse orijinal bir pratik oto süpürgesini satın alın.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst