Araç Çakmaklık Priz dönüştürücüleri

Emre016

Üye
Merhabalar aracımda kullanabilmek için çakmaklık girişine bir priz çeşitli modelleri var aşşağıdaki gibi bazılarında süpürge yada koltuk yıkama makinesi çalıştırmıyor heralde bende şarjlı süpürge var ama halı koltuk yıkama makinesi için almak istiyorum ne değerlerde almalıyım hepsi çalıştırmıyor gördüğüm kadarıyla çünkü süpürge kullanmayın işareti koymuşlar çalıştırması için araç için sıkıntı yaratırmı biraz bilgilendirirseniz çok memnun olurum
Screenshot_20260118_171457_Opera.webp

Shark StainStriker 450 watt bir halı yıkama makinem var
WhatsAppImage2025-02-24at14.28.01_1160x_crop_center.webp

Son düzenleme:
Açıkçası çakmaklık tan çalışan inverter hiç işinize yaramaz.
Az çok işe yarasın zor zamanımda kolaylık olsun derseniz mexxsun 1000 watt yada 600 watt tam sinüs inverter tavsiye ederim.

İlave olarak halı koltuk yıkama makinası demişsiniz o cihazın çekeceği tüketim değerlerinin bilmiyoruz en önemlisi o

Açıkçası çakmaklık tan çalışan inverter hiç işinize yaramaz.
Az çok işe yarasın zor zamanımda kolaylık olsun derseniz mexxsun 1000 watt yada 600 watt tam sinüs inverter tavsiye ederim.
Yorumunuz için teşekkür ederim peki araca bir sıkıntı yaratırmı acaba

450 watt 40 amper civarı akım çeker. Çakmaklı sigortası ve tesisatı bu yükü kaldırmaz! İnverter yerine DC12V ile çalışan cihazlar daha uygun olur.

Ayrıca çakmaklık üzerinden inverter çalıştırmak kısa süreli olmalı. Ya da motor çalışır halde olmalı.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim evde şarj edilen jeneratör tarzı cihazlar demek istediniz heralde onlarda çok pahalı 15 000 civarı cihazlardan bahsediyoruz değermi bilmiyorum 7. Katta oturuyorum olmadı 30 mt civarı kablo ile üçlü çekeceğim yada hazırlarından alacağım sarkıtacağım başka tavsiyeniz varmıdır ne yapabilirim peki 🙏🏻

Son düzenleme:
Jeneratörden bahsetmedim. Doğrudan çakmaklıktan çalışan cihazlardan dedim.
Onların da 450 watt gücü olanlar 40A civarı akım çeker ve çakmaklık desteklemez!
Ayrıca inverter DC12V'dan AC220V'a çevirirken kayıplar oluşur.
Kısa süreli akü kutup başlarından araba çalışır halde ve kısa sürelerde çalıştırılabilir.

güzel insan, AC ile DC arasında dünyalar kadar fark vardır. ikisi de kendine uygun cihazlarda sıkıntı çıkartmazlar. o yüzden AC ile çalışan cihazları AC yani şebeke elektriğinde çalıştırmak sağlıklıdır. diğer tarafta eviricilerle AC modunda cihazları kullanmak biraz bilgi ve beceri ister. mecburiyet ve mahrumiyet durumda uygun eviriciler bu işleri görürler. ama bu da o kadar basit değildir. voltaj belli bir rakamdır ama arka planda amper dediğimiz bir canavar amca vardır ki, bizleri kabak dolması gibi oyar. tüketim gücüne göre ac de kablo inceyken, dc de bir o kadar kalın olmalıdır. çünkü dc yürür ac koşar gider. pazarlama taktikleri verileriyle biz kullanıcılara satılan eviriciler ( resim paylaştığınız kırmızı amca invertör diye anılır) hiç biri üzerinde yazan değere çıkamaz. bu arada hiç bir elektrikli cihaz da üzerinde yazan gücü tam olarak vermez, veremez.
yapmak istediniz şeyi tam olarak anlatırsanız, çözüme daha kolay ulaşabilirsiniz. bilgili ustalarımız. sizin amacınıza uygun ara cihaz dediğimi eviricinin gücünü ve kablosuna kadar, ne kadaar kullanabileceğinize kadar bilgi verebilirler. kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri