Şantiyede Teknik olarak işe başlıyacağım

Katılım
6 Ara 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Konum
Antalya
Herkese iyi akşamlar Abilerim kardeşlerim ,
yaklaşık 4 seneyi geçik iş tecrübem var. Panocularda pano üretimi imalatı yapıyordum daha öncesinde
şimdi yeni bir işe başlıyorum Şantiyede teknik eleman olarak taşeron firmalar yapıyor genelini fakat benimde orayı denetleyip çekip çevirmem gerektiğinde yardım etmem ve bunun gibi tüm işlere koşturmam gerekli.
Sizlerden ricam beni ne gibi zorluklar bekliyor , şantiyede daha önce elektrik tesisatı ile ilgili işler yapmadım üstesinden gelebileceğime inanıyorum ama nerelere daha yoğunlaşıp öğrenmem gerektiğini siz değerli üstadlarımdan öğrenmek istedim. Yorumlar ile beni aydınlatırsanız teşekkür ederim
Herkese iyi akşamlar :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hayırlı olsun, öncelikle iş güvenliği konusunda taviz vermemeniz gerekli, diğer konularda ise projeyi iyi okuyabilmeli, şartname ve yönetmeliklere de hakim olmanız gereklidir.Gelen malzemenin, kullanılan malzemenin sartnameye uyup uymadığı, projeye ve şartnameye uygun montaj yapılıp yapılmadığı önemlidir.
 
Bazen taşeronlar A marka sac kablo tavasının 1,5mm kalınlığında ürün kullanıcaka yazar ama taşeron aynı markanın 1mm olanını kullanmaya kalkar.Bu iki tava arasında hem fiyat farkı vardır hemde işçilik birim fiyatı farklıdır.Veya A marka yazar şartnamede adam tutar B marka getiri aynı ürün daha kaliteli bunu kullanalım der ama ne fiyatı aynıdr nede kalitesi.Bunlara dikkat etmek lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst