İsaf Güvenlik Sistemleri Fuarı Sona Erdi

Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
Herkese merhaba isaf 2015 elektronik güvenlik sistemleri fuarından kendimce tespit etmiş olduğum izlenimlerden bahsetmek istedim.
isaf-fuar.jpg


Öncelikle fuara katılan güvenlik sistemleri firmalarından bahsetmek istiyorum. Geçen senelerde görmüş olduğumuz firmaların neredeyse tamamı bu senede katılmış bulunmaktaydı.
ekingen-fuar.jpg


Yeni katılımcı firma çok fazla olmamakla bereber özellikle personel takip sistemleri sektöründe yeni katılımcı firmalara rastladığımı belirtmem gerekir. Bu firmalar arasında sektörün önde gelen firmalarından perkotek firması da bu sene isaf fuarında stand açan firmalardan biriydi.

Fuarda firmaların standlarında AHD Kamera ve ip kamera sistemlerine ağırlık verdiklerini söylemeliyim, bu da artık anolog kamera sistemlerinin bittiği anlamına gelmektedir.

Günümüzde özellikle Ahd kamera sistemleri fiyatlarının düşmesi ile bir çok montajcı firma tarafından ahd kamera sistemi tercih edilmeye başlanmıştır.
ahd-kamera-seti.jpg


Genel olarak katılımcı firma standlarını dolaştığımda yeni ve değişik özellikte bir ürün dikkatimi çekmedi diyebilirim, yukarıda belirttiğim gibi bir çok firma standlarında ahd kamera , tvı kamera ve ip kameralara ağırlık verilmişti.
güvenlik-kamerası.jpg
 
Aynı fuara katılmış biri olarak (ve fuara katılamayan bir firmanın ege bölge temsilcisi olarak) söyleyebilirim ki yetersiz bir açıklama olmuş.

Piyasayı gözlemleyebilen herkes zaten fuarda birkaç firma dışında kimsenin analog kameralarını tanıtmasını beklemiyordu ( hele bir firmanın bizim zaten analoglarımız 1000 tvl ahd ye gerek yok demesi özgüven patlamasının abidin tarafından resmedilmiş şekliydi)

Ben kendi gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim, naçizane fikirlerim :

Toplu taşıma (tren otobüs vs.) araçlarında yoğun titremeye rağmen görüntüyü titretmeden veren kamera fuarda en iddialı üründü (ama niş ürün olduğundan keşke firma başka kanallarına yönlendirme yapabilseydi)

Akıllı takip sistemi (bir kamera görüntüsünden seçili bölgeleri diğer kanallardaki speed dome ların takip edip programlı hareketleri tekrar etmesi)

Akıllı geri izleme sistemi ( özellikle caddeden geçen araçların renklerine göre seçilip oynatma ekranında gereksiz vakit kaybının önlenmesi)

Geri oynatma demişken geniş bir alana bakan kamerada seçtiğiniz kısımdaki hareketleri oynatma lüksünü sunan nvr cihazlarına sahip markaların hakkını yememek lazım kanımca ...

Sürekli kayıt gerektiren alanlarda hdd değişimini cihaz çalışırken yapabileceğimiz cihazları ulaşılabilir fiyatlara düşüren firmaların da hakkını yememek lazım bence .

Çeşitli firmaların değişik isimler verdikleri gece görüş ledsiz gece görüş yetenekli cihazları da takdire şayandı.

Gece görüş demişken lazer gece görüşün çok uzak olmayan zamanlarda (sivil) hayatımıza gireceği de aşikar (görüntü kalitemiz ve mesafemiz arttıkça gece görüş patlama ve kaymalarını daha çok yaşıyoruz)

Şu an ayrıntıları aklıma gelmeyen (kablosuz uzak aktarım, elektrikli çit, profesyonel dronelar vb.) pek çok ürün de sektörde faaliyet gösteren firmaların ufkunu açacak ürünlerdi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,283
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst