İnvertör ev tesisatına bağlanabilirmi

Katılım
4 Kas 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
25
Öncelikle herkese iyi günler dilerim elimde 1000w bir invertör var ben bunu evimdeki elektrik Tesisatına bağlamak istiyorum daha doğrusu salona gelen hatta bağlamak istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemeliyim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhabalar. Elinizdeki inverter GES uygulamalarında kullandığımız AC DC dönüşümü sağlayan güneş paneli girişli inverter mi bunu teyitlemek lazım. Bunların yanında inverter tam sinüs mü yoksa modifiye inverter mi bilmek lazım. İkisi arasındaki fark şudur; basit anlatmak gerekirse tam sinüs inverteri motorlu cihazlar kullanacağımız ya da TV vs. kullanacağımız zaman kullanırız, modifiye ise dalgalanmalardan çok etkilenmeyen aydınlatma vs. için kullanılır. Bunları kafamızda netleştirdikten sonra şu yolu izleyebiliriz. Elinizde panel varsa bu panelleri inverterin çalışma gerilimine göre seri ya da paralel olarak bağlamanız lazım. Oluşturduğunuz panel serisinden bir + bir - olmak üzere çıkış alıp inverterin PV girişine gireriz. İnverter çıkışından 3x2.5 NYY kablo ile çıkış alıp (inverter monofaze kabul ediyorum) evin ana panosundaki koruma elemanına giriş sağlarsanız bütün evin elektriğine 1 kW destek sağlamış olursunuz. Sadece salon için olan kısma bağlamanıza gerek yok. Mantık olarak şu şekildedir zaten panellerin ürettiği elektrik panoya giriş yapar tüketim olan yere direk oradan gider. Ama burada şöyle bir risk var hiç tüketim olmaz ve siz üretime devam ederseniz üretilen fazla elektrik Şebeke tarafına gider ve sizin sayacınız da tek yönlü olduğu için bunu tüketim gibi görerek fazla bir elektrik bedeli ödersiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst