İki farklı program arasında geçiş yapmak

ebola

Üye
Katılım
16 Mar 2018
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
55697
Merhaba;
Yukarıdaki gibi iki program yazıp bir butona bastığımızda bir program diğer butona bastığımızda diğer program veya iç rölelerle programlar arasında geçiş yapılabiliyor mu? Basitce anlatır mısınız ? Bu konuda bir döküman veya video var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Örneğin X0.0 biti ile program_1 işlemesi start yapılırken , X0.1 ile program_2 işlemesi start yapılabilir. Biri aktifken diğerleinin bitleri RESET yapılabilir çok basit bir durum.
 
Merhaba ebola

Shox un dediği yöntem doğrudur ve basitçe yapılabilir ancak siz programları plc nin çevrim süresine dahil olup tekrar çıkmasını istiyor iseniz ve öncelikli amacınız plc nin çevrim süresini değiştirmekse yapacağınız işlem programları Fonksiyon Blok içerisinde oluşturmakdır.Daha sonra bu fonksiyon blogunun Enable ucuna gelen sinyali keserek program parçacığını çevrim süresinden çıkartabilirsiniz. (Bu kesinlikle kullanılması tavsiye edilmeyen bir yöntemdir, çünkü blok içerisinde aktif olan bit ve çıkışlar blokun Enable sinyali kesilse dahi son halini korur)

İyi çalışmalar
 
Örneğin X0.0 biti ile program_1 işlemesi start yapılırken , X0.1 ile program_2 işlemesi start yapılabilir. Biri aktifken diğerleinin bitleri RESET yapılabilir çok basit bir durum.
Bu x0.0 bitine nasıl bağlayacağız o kısmı pek anlayamadım. Yani Coil içerisine adres olarak X0.0 mı yazacağız.
 
Aşağıdaki görsel daha net anlamanıza yardımcı olacaktır.


56174
 
Son düzenleme:
Aşağıdaki görsel daha net anlamanıza yardımcı olacaktır.


Ekli dosyayı görüntüle 56174
Detaylı anlatımınız için çok tesekkür ederim. Bu yöntemle yapıyorum ben de fakat her network başına tek tek anahtar koymam gerekiyor. Panasonicte solda POUs diye bir menu var burada tekrar farklı bir program yapılabiliyor ben buradaki iki programı farklı farklı çalıştırmak mümkün mü onu merak etmiştim.
 
Panasonic PLC'ler desteklermi bilmiyorum ama task manager içerisinde iki farklı cycle task oluşturun ve Task_1 içerisine POU_1 , Task_2 içerisine POU_2 tanımlayın ve Task kontrol komutlarıyla bu Task'ları istediğiniz zaman aktif veya pasif ederek bu POU'ların çalışmasını engelleyebilirsiniz.
Panasonic kullanan arkadaşlar Task kontrol komutları konusunda size daha çok yardımcı olacaktır.
Kolay gelsin.
 
Merhaba

Aşağıdaki resimde fonksiyon blok ile oluşturulan 3 farklı program gösterilmiştir, EN girişleri (x0,x1,x2) pasif edildiğinde bu programlar cevrimin dışında kalarak çalışmayacaktır.

56200
 
56207

Soruyu net olarak soramadım sanırım, ben de gösterdiğiniz şekilde kullanıyorum. Fakat birkaç Farklı Programı farklı sayfalarda yazıp sayfaları aktif edebiliyor muyuz? Sanırım burada programı interrupt ile tanımlayıp bağlamam gerekiyor.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı4.JPG
    Ekran Alıntısı4.JPG
    31.1 KB · Görüntüleme: 7
Merhaba

Ana program (interrupsız program) çalışırken İnterrupt programı bir dijital in yükseleni veya düşeni ile sadece bir kez devreye girer.Devreye girme esnasında ana program durdurulur interrupt programı çalışmaya başlar interrupt programının sonunda ana program dönülür ve artık sürekli ana program çalışmaya devam eder.

Bu sebepten başka bir program parçasının durdurularak, sürekli şekilde farklı bir programın çalışması interrupt özelliği ile sağlanamaz

İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst