hakansefau

Üye
Katılım
7 Şub 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhabalar,

Ülkede bir çok eskimiş hala kullanımda olan örneğin 80 lerden kalan matbaa, press makinaları gibi cihazlar var. Buralarda makine kullanımında el, kol, kafa gibi uzuvların sıkışması tehlikeye girmesini engellemek için ışık perdeleri kullanılmaktadır.
MEGORAS Teknoloji firması ülkemizde yerli üretim bu ışık bariyerlerinden üretmektedir. Makine güvenliği olarak geçen bu sensörler bir kaç kategoridedir. El koruma, parmak koruma, vücut koruma gibi kategorileri var.
Üretilen sensörlerin 90mm çözünürlüğü olup El ve vücut protection grubunda yer almaktadır. Makine otomasyonu, endüstriyel otomasyon ve endüstriyel tip otomatik kapı sistemlerinde de sıklıkla kullanılan sensörler hakkında detaylı bilgiler için aşağıda linkler bulunmaktadır. İş güvenliği ile alakalı çalışamalar yapan arkadaşlar destek, fikir alabilirler.

Endüstriyel otomatik kapı sistemlerinde ışık perdesi kullanımı

PVC Kapılarda ışın bariyeri kullanımı

Soğuk hava depo kapılarında ışık perdesi kullanımı

Ürün hakkında teknik bilgi

Kullanımıyla alakalı bilgiler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst