hakansefau

Üye
Katılım
7 Şub 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhabalar,

Ülkede bir çok eskimiş hala kullanımda olan örneğin 80 lerden kalan matbaa, press makinaları gibi cihazlar var. Buralarda makine kullanımında el, kol, kafa gibi uzuvların sıkışması tehlikeye girmesini engellemek için ışık perdeleri kullanılmaktadır.
MEGORAS Teknoloji firması ülkemizde yerli üretim bu ışık bariyerlerinden üretmektedir. Makine güvenliği olarak geçen bu sensörler bir kaç kategoridedir. El koruma, parmak koruma, vücut koruma gibi kategorileri var.
Üretilen sensörlerin 90mm çözünürlüğü olup El ve vücut protection grubunda yer almaktadır. Makine otomasyonu, endüstriyel otomasyon ve endüstriyel tip otomatik kapı sistemlerinde de sıklıkla kullanılan sensörler hakkında detaylı bilgiler için aşağıda linkler bulunmaktadır. İş güvenliği ile alakalı çalışamalar yapan arkadaşlar destek, fikir alabilirler.

Endüstriyel otomatik kapı sistemlerinde ışık perdesi kullanımı

PVC Kapılarda ışın bariyeri kullanımı

Soğuk hava depo kapılarında ışık perdesi kullanımı

Ürün hakkında teknik bilgi

Kullanımıyla alakalı bilgiler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst