ücretsiz scada yazılımı

kargoozkan

Üye
Katılım
31 Mar 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
merhaba. otomasyon teknolojileri konusunda yeniyim. bu konuda bir şeyler öğrenmek istiyorum. bina otomasyonu konusunda (ısıtma, havalandırma, elektrik vs) çalışmak istiyorum.
anladığım kadarıyla çeşitli firmaların sistemleri var. çalışıtğım kurumda ontrol ve schneider markaları kullanılmış. gördüğüm kadarıyla bu sistemlerin donanımları ile birlikte yazılımları da lisansa tabi. ontrol firmasının bayisi olduğu niagara marka otomasyon sisteminin yönetebilmek için kullanılan niagara workplace yazılımı da yine ücretli.
ücretsiz Scada programları kullanılabilir mi? ücretsiz scada yazılımı ile bu cihazlara da müdehale edilebilir mi?
cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
teşekkür ederim. peki bu ücretsiz scada yazılımları elimizdeki bu niagara cihazları kumanda edebilir mi? veya schneider cihazları.
 
Kanaatimce seçeceğiniz yazılım çok basit değilse tümünü destekleyecektir.

Kesin bilgi için sisteminizdeki cihazlara mevcut yazılım hangi iletişim formatı ile bağlanıyor tespit edeceksiniz ve seçeceğiniz ücretsiz yazılımın o standarta desteği varmı bakacaksınız.
 
teşekkür ederim. peki bu ücretsiz scada yazılımları elimizdeki bu niagara cihazları kumanda edebilir mi? veya schneider cihazları.
Maalesef Tiridium Niagara sizin taleplerinize çok pro gelir. Kızmayın ama ben sizin yerinizde olsam Niagara için bir emeğe girmem. Schneider Modicon çok uygun fiyatlı ve işinizi görecek yazılımları free. Kolay gelsin. Şuradan ürünlere ulaşabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst