çevre ve sokak aydınlatması hakkında yardımm

REİS-45

Üye
Katılım
30 Ocak 2011
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar küçük bir ilçede yaşıyorum belediye başkanı şehrin önemli ve güzel yerlerinin aydınlatılmasını istiyor bu iş içinde bana ulaştı. bu zamana kadarv bahçe ve dış mekan aydınlatması konusunda bir çaılmam olmadı. fakat hem tecrübe sahibi olmak hemde şehrimize iyi bişeyler yapmak adını önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum ...:)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
nasıl bir yeri aydınlatacaksın..park mı ..alan -saha mı...bina mı..yol mu..Aydınlatmaları ne ile yapacaksın projektör..led projektör..yada neonlar ..sokaka lambası mı..Detay verirsen fikir vermeye hazırım..
 
Ilk önce detaylı bilgi vervenizde fayda var ama detaylı bir çalışma yapmak istiyorsanız aydınlatma yapacağınız bölgenin mimari planını çıkartık ,sonra bu bölgelere yakın elektrik hatlarını tespit edip uygun aydınlatma türlerini seçip gerekli aydınlatma hesapını yaptıktan sonra sokakfazlarını çekebiliriz.bu konu hakkında gerekli mimari planı gönderirseniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
 
Hakikaten yazınız oldukça genel bilgiler içeriyor. Biraz daha ayrıntı verebilirseniz bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız... Bir parkı aydınlatmakla örneğin tarihi bir camiyi aydınlatmak aynı kriterlere göre düşünülemez. Aslında biraz bütçeyle de ilgili yapılacak çalışma o konuda da bilginiz var mı aşağı yukarı ?
 
merhaba çevre aydınlatması çok kapsamlı bir konu olmuş. öncelikle iş yapacağınız bölgenin bir mimarı projesini edinin. hangi bölgelerde aydınlatma isteniyor bu konuda kordinasyon sağlayın, yol, park, bina, kültürel varklılar vs. sonra bu bölgelere yakın tedaş dan enerji alabileceğiniz yerleri tespit edin . bu bilgileri edidikten sonra aydınlatma yapılacak yelere göre direk, armatür, prpjektör seçimleri yapın, aydınlatılacak bölge özelillerine göre seçim konudan armatür firmarı yardımcı olur. direk ve projektör yerleşiminde enerji taşınacak güzerhaı unutmayın enerji taşımak zor ve zamhmetli iştir. bir cadde kazmak, kadırım sökmek , tarih bir esere civi çakamazsınız unutmayın... kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,800
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst