Ücretli devre yapacak arkadaşlar ?

ozanaltin1

Üye
Katılım
26 Eki 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
30
Arkadaşlar merhabalar
Arkadaşlar elektronik ve manyetik hakkında hiçbir bilgim yok sizden sadece isteğim levitasyon devresi,şeması ve ekipmanlarıdır.







Yapmak veya yaptırmak istediğim ürünler böyledir.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
 
Bu havada duran disk ürünlerinde elektronik devre olduğunu zannetmiyorum. 4 veya daha fazla, eşit açılarda ve eşit manyetizma üreden elektromıknatıs var. Uçan da neomidyum mıknatıs olan bir disk. Sistem kendiliğinden diski merkez eksene zorluyor, çünkü disk bir tarafa daha fazla giderse oradaki elektromıknatıs daha fazla geri itecek.
 
Gördüğüm kadarıyla devrede bir hal effect sensörü var ve mıknatıs bir yere doğru harekete geçerse bunu engelliyor. Belkide direk bobinlerdende bu bilgiyi alabliyor olabilir.

Yoksa hiç bobinede gerek kalmaz sadece mıknatıs ile yapılabilir ama mıkmatıs bir yöde harekete geçtiği zaman durdurlması egerekir diye düşünüyorum.

Elinizdeki malzemeler neler mıknatıslarınız varmı yada türkiyede nasıl bulunacak hoparlörmü parçalaaycaksınız ?
 
Güzel bir proje bununla uğraşacağım. Kesin yapabilirmiyim bilmem. Hall sensör kullanmadan bobinlerden bilgiyi almaya çalışacağım .

İki tane hoperlodan çıkma güzel mıknastım var ters çevirip üst üste koyduğumda nerdeyse
bir kiloyu kaldırır gibi ,uğraşacağım ama yapabilrmiym emin değilim.
 
Hakikaten sabit mıknatıslarla stabil bir yapı oluşturulamıyormuş. O yüzden otomatik kontrol ile stabil hale getirilmesi gerekiyormuş. Bir şey daha öğrendim o_O

Şurada işin detaylarını anlatan güzel bir açıklama var:

https://www.kjmagnetics.com/blog.asp?p=electromagnetic-levitation

Özetle denen şu:

Taban ünitede belirli açılarla yerleştirilmiş sabit neomidyum mıknatıslar var. Ortada ise 4 tane elektromıknatıs var. Bu 4 elektromıknatısın tam ortasında ise 3 tane hall sensör var.

Uçan ünite ise gene disk şeklinde bir neomidyum mıknatıs.

Tabandaki sabit neomidyum mıknatıslar kaldırma gücünü sağlıyor. 3 tane hall sensörü de uçan diskin mümkün olan bütün hareketlerini algılıyor ve bu hareketin tersi bir etki oluşturacak şekilde elektromıknatısları kontrol ediyor. Baya baba bir kontrol devresi, bunu yapan çinliler gece yarıları MATLAB'de az kafa patlatmamıştır :)

Bu sistemin asıl zorluğu kurulacak elektronik devrede değil. Onda pek birşey yok. 3 hall sensörü MCU nun 3 ADC girişine bağlı, 4 elektromıknatıs da MCU'nun 4 PWM çıkışına bağlı. Devre bu.

Ama bu hall sensörlerini okuyan, ve bu verilere göre elektromıknatısları kontrol eden dijital kontrol algoritması hiç de kolay değil. Asıl bunu bir yerden bulmanız veya yaptırmanız lazım :eek:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,183
Mesajlar
915,685
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst